Kindle Million Club: Larsson az első

Vidd hírét!
 
 

A Millenium-trilógia szerzője lett az első tagja a Kindle Million Club-nak. A 2004-ben elhunyt svéd krimiszerző az első olyan író, akinek az e-könyvei több mint egymillió példányszámban fogynak el az amazon.com-on az USA-ban. Szorosan mögötte található James Patterson több, mint 860 ezer eladott példányszámmal, a Twilight-sorozatot jegyző Stephenie Meyer, a magyar olvasók körében is népszerű Charlaine Harris, valamint a romantikus feszültségkeltés mestere, Nora Roberts – ez utóbbiak félmillió elektronikus könyvet adtak el.

[youtube width=”640″ height=”385″]http://www.youtube.com/watch?v=Lf_jeOVPN0k[/youtube]

Az e-könyvek eladása jelentősen megugrott az utóbbi időben. 2010 második negyedévében az e-könyvek forgalma meghaladta a nyomtatott kötetekét – erre most került sor első alkalommal. Az április-június időszakban a Kindle eladásai hónapról hónapra növekedtek; amióta a könyvolvasó árát 259 $-ról 189 $-ra csökkentették, az eladások megháromszorozódtak.

Stieg Larsson három kötete a briteknél is az elsők között van a bestseller listán, tette hozzá Iain Millar, a svéd szerző könyveinek kiadásáért felelős marketing manager, de megjegyezte, hogy az elektronikus könyvek európai eladásai nincsenek az egymilliós álomhatár közelében. Nagy-Britanniában eddig jobban vitték a kemény táblás nyomtatott könyveket. A Quercus csak a szigetországban 3.3 millió Larsson-könyvet adott el, a nagyvilágban pedig 35-40 millió példányszám fogyhatott el a becslésük szerint – igaz, annyira gyorsan kapkodják az olvasók a svéd szerző könyveit, hogy képtelenség számon tartani, mondta Millar.


Vidd hírét!