Újdonságok a NYT sikerlistáján

Vidd hírét!
 
 

A héten az első helyen landolt Michael Connelly új regénye, a The Fifth Witness. Ez az író negyedik regénye, amelyben Mike Haller a főszereplő. A történet a gazdasági válság által sújtott Los Angelesben játszódik, ahol Lisa Trammel azért küzd, hogy a bank ne vegye el a jelzálog alatt levő házát. Amikor a jelzáloghitelekkel foglalkozó bankárt holtan találják a saját irodájában, Lisa lesz az első számú gyanúsított. Hallernek az a feladata, hogy megvédje a nőt. – Nálunk Connelly regényei az Alexandra Kiadó gondozásában jelennek meg, feltehetően a negyedik Haller-sztori is a magyar könyvesboltok polcaira kerül majd. Addig is itt a mozikban az első Haller-eset, Az igazság ára – természetesen a könyv is olvasható magyarul.

A múlt hét óta van a listán, és most a második helyre szorult vissza a nálunk is népszerű Jean M. Auel legújabb regénye, a The Land Of The Painted Caves. A Barlangi Medve népével nagy sikert aratott a magyar olvasók körében is, amelyben a félelmetes és lenyűgöző jégkorszakban egy aprócska gyerek és egy kicsiny törzs küzd az életben maradásért. A Föld gyermekei regényciklus legújabb, egyben utolsó darabjában Ayla már anya és feleség, és arra készül, hogy népének jó szellemi vezetője legyen. Kalandjaik során földrengés, fosztogató bandák és egy őskori vírus is nehezítik a dolgát. A Barlangi Medve népe nálunk először 1998-ban jelent meg a Magyar Könyvklubnál, 2011-ben aztán az Ulpius-ház is kiadta. Feltehetően a hatodik részre is sor kerül majd, de ez még nagyon odébb van, úgy tűnik.

Mary Higgins Clark legújabb regénye a héten a harmadik helyen kezdett, az I’ll Walk Alone főszereplője egy belsőépítész, Alexandra Moreland. A regény főhőse egy sikeres manhattani karrier küszöbén áll, amikor rájön, hogy valaki használja a hitelkártyáját, manipulálja a bankszámláit, csődbe akarja juttatni őt, és egy olyan ügybe is belekavarja, ahol a vád gyilkosság és emberrablás. Alexandrának még csak ez hiányzott; két éve kísérti eltűnt fia esete, akit fényes nappal a Central Parkban raboltak el. Azóta a kétségbeesés és a remény között szorong. A sajtó a nyakára esik, a rendőrök folyton kihallgatásokra viszik, a volt férje dühösen, egy üzleti riválisa kíméletlenül támadja – a nő pedig hiszi, hogy a fia életben van, és hozzálát, hogy kiderítse, ki áll a káosz mögött. Magyarul legutóbb a Gabo Kiadótól láthattunk Mary Higgins Clark regényt, reméljük, hogy a legújabbra is sor kerül valamikor.

A negyedik helyen kezdett a héten Danielle Steel legújabb regénye, a 44 Charles Street. Miután barátja és üzleti partnere elhagyja, a manhattani műkereskedő Francesca Thayer kénytelen kiadni szobáit, nehogy elveszítse szeretett otthonát. Rövid időn belül három új ember költözik a házba: Eileen, egy fiatal tanárnő; Marya, a híres séf; és Chris, a jóképű, vonzó, gyerekét egyedül nevelő apa. A három új és a negyedik régi lakó hamarosan jó barátok lesznek, az életük azonban egy káosz. Eileen egy tetovált férfiba szeret bele; Maryának kitartóan udvarol egy nős férfi; a bíróság Chrisnek ítéli a fiát, miközben az ex-feleség egyre kiszámíthatatlanabbá válik. Danielle Steel, a modern romantika mestere egy újabb remekművel lepi meg a rajongóit, a téma ezúttal is a szerelem és a barátság. – Magyarországon az írónő regényeit a Maecenas Kiadó gondozza, feltehetően a 44 Charles Street is eljut a jövőben a magyar olvasókhoz.

Richard Paul Evans-szel a magyar ajkú olvasók igazából 2010-ben ismerkedhettek meg, amikor a szegedi Könyvmolyképző Kiadónál megjelent a Hol lehet Noel? c. regénye. Korábban a szerző egy írását, a Furcsa férjet még olvashattuk a Reader’s Digest egyik kötetében. Legújabb könyve, a Miles To Go ezen a héten a semmiből került az ötödik helyre. Az egykor sikeres reklámszakember, Alan Christoffersen hirtelen mindent elveszít, ami fontos volt neki: a feleségét, az üzletét. Egy nap hátat fordít eddig életének, és gyalogos túrára indul. Key Westet nézi ki úticélnak, az a legtávolabbi a térképén. Egy váratlan baleset miatt azonban le kell mondjon a gyaloglásról, kórházba kerül. Otthontalannak, elhagyottnak érzi magát, amikor egy titokzatos nő lép be az életébe. A nagylelkű és kedves Angel túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, de nem mind arany, ami fénylik. Mielőtt Alan visszatérhetne a saját utazásához, rájön, hogy előbb Angelen kell segítenie. Amerika egyik legnépszerűbb regényírója ezúttal sem hazudtolja meg önmagát, és gyönyörű történetet tár elénk a szerelemről, a második esélyről, és arról, hogy saját szenvedéseinkre a legjobb gyógymód az, ha segítünk valaki mást a gyógyulásban.

A listán van még újonc a héten: Diane Mott Davidson tollából a Crunch Time, és Carolyn Hennesytől a The Secret Life Of Damian Spinelli, de ezeket a szerzőket magyarul eddig még nem olvashattuk.


Vidd hírét!