Philippa Gregory: A másik királynő (részlet)

Vidd hírét!
 
 

Egy balladaénekes úgy írna le, hogy a szép, de gyenge Darnley felesége voltam, s arra vágytam, hogy egy erős férfi megszabadítson. Egy trubadúr úgy írna le, hogy születésemtől elátkozott vagyok, a sötét csillag alatt született szép hercegnő. Az emberek mindig történeteket találnak ki a hercegnőkről. A koronával ez is jár. Amennyire lehetséges, könnyen kell viselnünk. Ha egy leány szép is, meg hercegnő is, mint én voltam mindig, az ellenségeknél is rosszabb híveket szerez magának. Életem legnagyobb részében bolondok rajongtak értem, és értelmes emberek utáltak, s mind történeteket gyártanak rólam, amikben hol szent vagyok, hol szajha. Én azonban felette állok ezeknek az ítéleteknek. Királynő vagyok.

A Kenyában született angol Philippa Gregory neves történészként kezdett történelmi regények írásába. Nemzetközileg ismertté és rendkívül népszerűvé 2001-ben megjelent regényének, A másik Boleyn lánynak köszönhetően vált, mely elnyerte az Év romantikus regénye díjat, és sok millió példányban kelt el szerte a világon. Újabb bestsellere, A másik királynő a szerző egyik legizgalmasabb regénye.

Tudj meg még többet a könyvről!

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fcolor%2Flayout.xml backgroundcolor=FFFFFF showflipbtn=true documentid=120830123557-ffa9e47f9f63420ba855e55d4a7ad0ce docname=philippa-gregory-a_masik_kiralyno_reszlet username=olvasoterem loadinginfotext=Philippa%20Gregory%3A%20A%20m%C3%A1sik%20kir%C3%A1lyn%C5%91 showhtmllink=true width=670 height=227 unit=px]


Vidd hírét!