SKB: Henning Mankell vs. Jo Nesbø

Vidd hírét!
 
 

A skandináv krimiszerzők bajnokságának idei utolsó két meccs következik (az elődöntőket és a döntőt már januárban szervezzük), és mind a kettő szoros mérkőzésnek ígérkezik. Ezek közül az első a svéd Mankell kontra norvég Nesbø összecsapás. A tét az elődöntőbe jutás. Ha Mankellre szavazol, akkor lájkold az alábbi képet, ha Nesbø-re voksolsz, akkor oszd meg a képet. A meccs december 20-án este 20 órakor ér véget. Döntetlen esetén egy órás hosszabbítás következik, és ha ezt sem döntene, akkor sorsolunk.

 

Henning Mankell: A svéd színházi rendező és író a Wallander-sorozattal szerzett magának világhírnevet. Karrierjét húsz évesen kezdte, mint író és segédrendező a stockholmi Riks színházban, később még Mozambikban is dolgozott egy színházban. A Wallander-sorozatot 1991-ben indította, a krimikben a svéd társadalmi élet problémáival foglalkozik. A kilencedik kötet öt kisregényt tartalmazott, ezekben a főszereplő életének korai szakaszából mesélt el történeteket. A tizedik kötet tíz éves szünet után jött ki, és Mankell azt mondta, hogy az az utolsó Wallander-sztori.

Jo Nesbø: A norvég szerző regénybe illő karrierrel rendelkezik. Az első krimijét 37 évesen adta ki, ekkor Norvégia egyik legmenőbb rockzenekarának volt a tagja. Előtte focikarrierről álmodott, a Moldenél kezdte, és a Tottenham Hotspur volt a cél – ám egy sérülés miatt kénytelen volt váltani. Harry Hole figuráját Batmanről és egy norvég fociedzőről mintázta, de az évek során saját magából is sokat belegyúrt. A Harry Hole-sorozat utolsó része 2013-ban jelent meg, a hírek szerint Nesbø Tom Johanssen néven folytatja, legalább két regényt ezen az élnéven fog írni.

A negyeddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a negyeddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág két mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a négy meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt – a többi játékunkkal ellentétben – ér a duplázás.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Nesbø-t szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.


Vidd hírét!