Játék: nyerj dedikált Kim Leine-könyvet!

Vidd hírét!
 
 

A 2013-as Északi Tanács Irodalmi Díjas Kim Leine március elején járt Magyarországon, amikor bemutatta itthon elsőként megjelenő regényét, A Végtelen-fjord prófétáit. A könyvet a dán könyvszakma szintén 2013-ban De Gyldne Laurbær-díjjal jutalmazta. Leinének ez a negyedik regénye.

A könyv három dedikált példányáért indítunk most játékot, amelyet egyébként a Scolar Kiadó, Kim Leine haza kiadója támogat. Mindössze három, a szerzővel kapcsolatos kérdésre kell jól válaszolni, és máris esélyes vagy a dedikált példányok valamelyikére. A helyes válaszokért keresgélj az Olvasoterem.com-on vagy a kiadó honlapján.

Ez a játék véget ért. A helyes válaszok a következők voltak:

  1. Hol született Kim Leine? – Bø, Norvégia
  2. Milyen nyelven írja regényeit Kim Leine? – dán nyelven
  3. Milyen munkakörben dolgozott Leine Grönlandon? – ápolóként dolgozott

A játékban közel 350 személy vett részt, és körülbelül 90 százaléka jó válaszokat adott a fenti kérdésekre. Közülük sorshúzással választottunk három nyertest, ők A Végtelen-fjord prófétáinak egy-egy dedikált példányát nyerték:

Koósné Knódel Katalin
Bodó Tamásné
Csurdi Gábor

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük. Hamarosan újabb játékkal jelentkezünk.

A játék március 23-án, vasárnap éjfélkor ér véget, eredményt március 24-én hirdetünk. Három jó megfejtő a könyv egy-egy példányát nyeri, több helyes megfejtő esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: 1793-ban járunk. Morten Falck, az ambiciózus fiatalember ahelyett, hogy a civilizált Dániában maradna, és menyasszonyával egy nyugodt lelkészlakba költözne, elhagyja a lányt, és Grönlandra utazik missziós tevékenységet folytatni.

A szigeten a dán gyarmatosítók az őslakosokat gyötrik, miközben elemészti őket az unalom és a szélsőséges időjárás: télen a hónapokon át tartó sötétség, nyáron az éjszakai napsütés őrülete. A keresztény hitre tért grönlandiak lázonganak, vezetőjük Habakuk, a próféta és felesége, Maria Magdalene. Szabadságról, egyenlőségről és testvériségről álmodoznak a francia forradalomtól négyezer kilométerre. Falck azt az utasítást kapja feljebbvalóitól, hogy térítse jobb belátásra az eretnekeket – ha kell, erőszakkal. Eközben felbukkan egy rejtélyes asszony, aki a szomszéd telep baljós titkokkal övezett misszionáriusától érkezett, s a helyi nők ösztönösen gyűlölni kezdik.

Morten Falck dán és grönlandi asszonyok, vezetők, barátok, kötelességek között őrlődik, s emellett megpróbál önmaga és az egyház mércéinek is megfelelni. A lehetetlen vállalás hamar tragédiákba torkollik…

Leine felkavaróan szuggesztív, a legapróbb részletekig hiteles műve lenyűgöző szereplőgárdát mozgatva járja körül az én és a külvilág kapcsolatának kérdését, olyan helyszínt és időt választva, mely a végletekig élezi a problémát.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ezen a játékon, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!