Atwood folytatja A Szolgálólány meséjét

Vidd hírét!
 
 

Margaret Atwood folytatást ír a nagy sikerű A Szolgálólány meséje című regényéhez, jelentette be egy Twitter-bejegyzésben a szerző november 28-án. A könyv, amely a The Testaments címet kapja, a tervek szerint 2019. szeptember 10-én jelenik meg. Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a magyar fordítás a nemzetközi megjelenéssel egyidőben fog a könyvesboltokba kerülni.

Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése óta A Szolgálólány meséje a nőgyülölet elleni fellépés és a nők jogaiért való küzdelem szimbólumává vált, áll a szerző kiadója, a Penguin Books közleményében. Margaret Atwood: A Szolgálólány meséje (Jelenkor, 2017)Korábban egy nyilatkozatban maga Atwood is utalt erre, bár ő Trump nevét nem említette. A BBC azt közölte, az új regényt az a korszak ihlette, amiben élünk. Margaret Atwood szavai szerint ez részben igaz. A folytatás megírását a rajongók kérdései is ihlették.

Az 1985-ös regény egy totalitárius rendszerben játszódik Amerikában. 2017-ben a Hulu készített televíziós sorozatot a könyv alapján, amelyhez azóta elkészült a második évad is, 2018 májusában pedig berendelték a harmadikat. A Booker-díjra is jelölt, Arthur C. Clarke-díjas regénynek nem ez az egyetlen adaptációja, készült már a könyv alapján egész estés film, hangjáték és színpadi darab is.

A Szolgálólány meséje cselekménye egy különös világban játszódik, ahol egy önkényesen megdöntött kormány nyomában a hatalom olyan tehetős férfiak kezébe kerül, akik rendre átértékelik a nők szerepét a társadalomban, elveszik a munkájukat, megfosztják őket a bankszámlájuktól, a joguktól, hogy önállóan rendelkezhessenek az anyagi javaik, a gyermekeik és végül a saját testük felett. A második kötet tizenöt évvel az első rész cselekménye után játszódik, és három női főszereplő meséli el a történetet.

Forrás: Penguin Books, BBC.


Vidd hírét!