Összefogtak a gyerekkönyvesek – online tartják meg a könyvfesztivált

Vidd hírét!
 
 

Bár a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál idén nem tölti meg a Millenáris Parkot, a Cerkabella, a Csimota, a Móra és a Pagony könyvkiadó egész napos gyerekkönyv-fesztivállal várja az interneten a családokat! A kiadók célja, hogy elvigyék a családok otthonába a minden évben nagyon várt Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legizgalmasabb pillanatait.

A négy kiadó összefogott és egymás programjaival nem versenyezve, hanem egymás után nyújtanak egésznapos programot a gyerekeknek és szüleiknek, így a legkisebbektől, a legnagyobbakig mindenkinek készültek izgalmas programokkal.

Szombaton, árpilis 25-én délelőtt

9:00 órától kezdődik Móra Mesefesztivál. Bartos Erika bemutatja a Brúnó Budapesten sorozat várva várt új kötetét, a Dunát. Bartos Erika interaktív előadásban rengeteg izgalmas érdekességet mesél el a Duna hídjairól és szigeteiről. Többek között megtudhatjátok, mit csinál a hídmester, miért gondolták a hídépítők, hogy a Szabadság híd egyszer csak elrepül, és azt is, hogyan működik a víztorony, melyek közül az ország legmagasabbika épp Budapest egyik szigetén található.

9.20-tól Kerekítő évkerék mondókás, dalos foglalkozás – a 10 éves Kerekítő mozgalom alapítójával, J. Kovács Judittal és Kerekítő Manóval várja a legkisebbeket és szüleiket.

9.45-től Benne vagy egy Mars-expedícióban? Epres Attila és fia Márton mutatja be, hogyan működik Philippe Nessmann Irány a Mars! című interaktív szórakoztató-ismeretterjesztő könyve. Az Irány a Mars! a Hogy döntesz? sorozat első kötete, melynek lényege, hogy minden fejezet végén az olvasó dönti el, merre induljon tovább a kaland. Így a történetnek több befejezése lehet attól függően, hogy az olvasó jó vagy rossz döntést hozott. Jó döntést hozni néha gyerekjáték, és néha…

A programhoz a Móra Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni.

11:00 órától Könyvfesztivál a Pagonnyal. Elsőként beszélgetés Vadadi Adriennel, aki felolvassa a Dorci, a legkisebb óvodás című mesekönyvét.

11.30-tól bemutatkozik Igaz Dóra Kata és a balett című mesekönyve Balassa Jusztina előadásban, majd a gyerekeknek online balett órát tart Krausz Emese, balett oktató.

A programhoz a Pagony Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni.

SZOMBATON, ÁRPILIS 25-ÉN DÉLután

14.00 órától kezdődik a Csimota Kiadó Online Könyvfesztiválja:

  • Tasi Katalin: Vízcsepp (Papírszínház)
  • Várszegi Adél: És akkor jött még egy
  • Takács Mari: Violetta és Rigoletto (Papírszínház)
  • Harlekin Bábszínház: A csizmás kandúr (Papírszínház)
  • Lipták Ildikó: Csak neked akartunk jót

A programhoz a Csimota Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni.

15.00 órától Könyvfesztivál a Cerkabellával. Egy órában, két szerzővel és sok-sok meglepetéssel vár mindenkit a Cerkabella Kiadó.

Bemutatkozik az Irodalmi KávéZoo – a Cerkabella Kiadó blogját Pásztor Csörgei Andrea szerkesztő mutatja be.

Kertész Erzsi és Maksai Kinga – szerzők, akiknek első könyve a Cerkabella Kiadó gondozásában jelent meg. Mi mindenről írtak a Labirintó és a Mia & Maja című könyvek megjelenése óta?

Göröngyös, azaz virtuális találkozás Kertész Erzsivel – Az író felolvas a hamarosan megjelenő Göröngyös Úti Iskola című könyvsorozat negyedik kötetéből. Vajon ki lesz a legújabb rész főszereplője?
Névtelen Világbeli kalandok Maksai Kingával – Az író rendhagyó kérdésekre válaszol, majd felolvas a Névtelen Világ című regénysorozat most készülő, második kötetéből. Vajon hogyan boldogulnak hősei a valóságban és a virtuális térben?

Kamaszszáj – kamaszkritikus véleménye a Labirintóról, az Állati Vállalatról.
Book trailer – Ismerd meg a szerzők további könyveit!

A programhoz a Cerkabella Kiadó Facebook oldalán lehet csatlakozni.

16:00 órától Könyvfesztivál a Pagonnyal

16.00-tól beszélgetés Berg Judittal, majd felolvasás a készülő új Rumini-kötetből.

16.30-tól Mesedélután – elhangzanak a Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregény izgalmas részletei, majd beszélgetés következik Bendl Verával, a könyv szerzőjével, amire zárásként a szülőket várják a képernyő elé.

A programhoz a Pagony Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni.

17.00 órától Móra Mesefesztivál

Dóka Péter ötlete nyomán a Móra Kiadó évek óta tervezi egy igazi „zöld könyv” összeállítását, amiben olyan komoly felnőtt témákról, mint a környezettudatosság, a környezetvédelem, a fenntarthatóság kortárs írók beszélnek a mesék nyelvén. Ez a kötet készült el a Móra idei jubileumi évére (2020-ban 70 éves a Móra) 24 író és 13 illusztrátor közös munkája eredményeként.

Erről a 6 éven felüli olvasóknak összeállított, témájában és kivitelében is környezetbarát antológiáról mesél a szerkesztő: Ughy Szabina, az ötletgazda és egyben a Móra főszerkesztője: Dóka Péter és a művészeti vezető: Lonovics Zoltán. Élőben lapoznak bele a könyvbe, és felolvassák a gyermekeknek azokat a meséket, amikre a Móra rajongói oldal követői a legtöbb szavazatot küldték.

18.00-tól Gáspár András Gáspár: Föld 2 záróvizsga

Örömmel és nagy nagy szeretettel mutatják be a Móra legújabb szerzőjét, aki bejelentkezésében bepillantást enged egy igazán sodró lendületű, nem csak kamaszoknak izgalmas sci-fi megírásának kulisszatitkaiba. Az eddig főként színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye a Föld 2 kamasz hősei, érthetetlennek tűnő körülmények között egy földszerű bolygóra kerülnek. Itt nemcsak virtuális és valóságos ellenfelekkel kell megküzdeniük, hanem saját magukkal is.

A programhoz a Móra Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni.


Vidd hírét!