Film készül a ‘Tom Gordon, segíts!’ című King-regényből

Vidd hírét!
 
 

Stephen King több tucat regényét adaptálták már vászonra és tévéképernyőre, legutóbb A kívülálló alapján forgatott az HBO egy tízrészes minisorozatot (a könyvről itt írtunk). A rajongók az utóbbi években több King-adaptációnak is örülhettek, némelyikük egészen kiválóra sikerült. A feldolgozások sora folytatódik: a Village Roadshow bejelentette, hogy megszerezte a szerző 1999-es regényének, a Tom Gordon, segíts!-nek a megfilmesítési jogait.

Stephen King: Tom Gordon, segíts! (Európa Könyvkiadó, 2000)

A regény a kilencéves Trisha McFarlandról szól, aki egy kiránduláson szem elől veszíti édesanyját és bátyját a maine-i erdőségben és eltéved. A bátyja és az anyja észre sem veszik, szokás szerint vitatkoznak. Megelevenedik minden gyerek rémálma: egyedül bolyongani a rengetegben, ahol annyi veszély leselkedik ránk – alattomos rovarok, szúrós bokrok, a kígyókról és vadállatokról nem is beszélve. Hát még ha egy szörny figyeli az embert, minden lépését kíséri, ott liheg a nyakában.

A kislány egyetlen társa a kis rádiósmagnója. Esténként baseballmeccset keres rajta, mivel nagy Red Sox-rajongó. Kedvence a verhetetlen befejező dobó, a jeges nyugalmú Tom Gordon, aki az utolsó pillanatban megmenti a vesztésre álló meccset is. Hozzá fohászkodik Trisha, hogy segítse meg.

A könyv magyarul az Európa Könyvkiadó gondozásában, Müller Bernadett fordításában jelent meg 2000-ben, majd 2006-ben.

A szkriptet Christy Hall, az Ez így nem OK forgatókönyvírója jegyzi, a forgatás munkálatait négy producer felügyeli: Jon Berg (a Doctor Sleep producere), Roy Lee (a Doctor Sleep és az Az – Második fejezet producere), Christine Romero (a néhai George A. Romero egykori felesége) és Ryan Silbert.

via Deadline


Vidd hírét!