Rowling újból ír – vajon mit?

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi filmadaptációjának nemrég megjelent második részének premierjén J. K. Rowling érdekes interjút adott, miszerint az utolsó Potter könyv befejezése óta már elég sokat dolgozott. „Azt hiszem mindig is úgy éreztem, nem fogok publikálni addig, amíg az utolsó film ki nem jött, hisz Potter nagyon nagy dolog az életemben. Elég keményen írok azóta, hogy befejeztem A Halál Ereklyéit, rengeteg anyagom van, és talán csak el kell döntenem, mit adok ki előbb. Újra publikálni fogok. Bizonyos értelemben ez egy kezdet nekem, épp úgy ahogy egyfajta befejezés is.” – nyilatkozta Rowling később a BBC News-nek.


2009-ben az írónő azt mondta, egy politikai tündérmesén dolgozik valamivel fiatalabb gyerekek számára és hozzáfűzte, valószínűleg ez lesz a következő, amit befejez. Rowling  még szólt a HP könyvek világának egyfajta enciklopédiájáról, de valószínűleg az írónő új vállalkozása, a Pottermore (ami egy virtuális „regénynek” ígérkezik, ahol az olvasók online követhetik végig az eseményeket, és interaktív módon ők is részt vehetnek a cselekményalakításban, mondja Rowling az oldalon található kis videóban) lesz a helye minden jövőbeli Harry Potterrel kapcsolatos tartalomnak. A honlap egyébként októberben startol, de néhány szerencsés rajongó számára, akik előzetesen regisztráltak, már júniusban megnyitotta kapuit.

2007-ben még azt mondta, hogy két könyvön dolgozik: egy gyerekeknek és egy felnőtteknek szólón. Úgy érezte, nem valószínű, hogy újabb fantasy írásába kezd, hisz épp befejezett egyet; hogy egy egészen új fantázia világot teremtsen, attól rosszul érezné magát, és nem is biztos, képes volna rá.

„Szerettem volna, ha az utolsó filmet is magam mögött tudhatom, mielőtt bármit is teszek a publikálás terén. Harry Potter karaktere nagy, és remélem a világ számára továbbra is intenzív marad. Ez most egy új kezdet lesz számomra.” – nyilatkozta a premieren.

Annak ellenére, hogy már sokszor elmondta, nincs szándékában egy újabb Potter regény megírása, a bemutatón rajongóit azzal fogadta, hogy: „Soha ne mondd, hogy soha. Ő az én gyermekem, és ha újból elő akarom venni játszani, hát megteszem.”

„Szóval tudjátok mit? Lehet, hogy csak írok egy újabb regényt.”

Vajon tényleg lehet? Ti mit szóltok?


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •