Annabel Karmel: Babaétrend

Írta : Annabel Karmel
Eredeti cím : New complete Baby and Toddler Meal Planner - 200 quick, easy, and healthy recipes for your baby
Eredeti kiadás : 1991
Magyar cím : Babaétrend - 200 egyszerű és egészséges étel gyermekünknek
Fordította : Nemes Dóra
Kiadó : Partvonal
Recenzált kiadás éve : 2011
Terjedelme (oldalszám) : 214
100
Vidd hírét!
  •  
  •  

Tavaly már írtunk arról az Olvasóteremben, hogy a Partvonal Kiadó egy új vonalat indít Gombos Edina közremüködésével, amelyben babatémákkal foglalkozó könyvek fognak megjelenni. Az új brand első kötetéről, Az okos babáról már olvashattatok egy recenziót itt az oldalon, most a következő, Babaétrend című könyvvel folytatnám a sort, amely Annabel Karmel angol babaétrend-szakértő könyve. A hölgy háromgyermekes anyukaként 22 bestseller kötet szerzője.


A Babaétrend egy teljes, átfogó szerzemény a babák táplálásáról. Az írónő egy egész fejezetben tárgyalja az élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek fontosságát, hasznosságát, beltartalmi értékeit, a cukrok, zsírok, fehérjék fontosságát, a vitaminok és ásványi anyagok szükségességét és hatásait, valamint további négy fejezetben ad tanácsokat, recepteket és ötleteket a babák táplálásáról. A fontosabb életkori szakaszoknak külön-külön egy-egy fejezetet szentel. Így a második fejezetben a hozzátáplálás megkezdéséhez kapunk tippeket, a következőben az elválasztás második szakaszához, a negyedikben a kilencedik hónaptól a tizenkettedikig könnyíti meg a dolgunkat, az utolsó fejezet pedig a totyogóké. Minden fejezet kezdetén érdekességeket, tippeket, tanácsokat, hasznos tudnivalókat találunk, segítséget kapunk a különböző gyömölcsök, zöldségek elkészítéséhez, és minden fejezet végén kapunk egy mintaétrendet, amit követhetünk, ha nincs saját elképzelésünk, Now every actress, pop singer and reality TV st… READ MOREFollowing Orlando Bloom‘s fisticuffs with perpetual brat justin-bieber-news.info we’ve decided to look at some other fights of the rich and famous. vagy amíg belejövünk a tervezésbe.

A könyvet nagyon szép képillusztrációk díszítik, és sok kis vicces rajzocska teszi vidámmá. Sok recept mellé fényképet is mellékelt az író, így el is tudjuk képzelni az ínycsiklandó fogásokat, sőt ötletet is kapunk a minél érdekesebb tálaláshoz. Maguk a receptek pedig egyszerűek, ízletesek, egészségesek. Ennél több kedvcsináló már nem is kell, szerintem minden anyukának kedve támad egy kis főzőcskézésre a konyhában, ahelyett, hogy készen kapható püréket vásárolna a babájának. Én külön díjazom azt, hogy rengeteg kis apróságot megtudtam a könyvből a bébiételkészítés csínjáról-bínjáról, valamint arról, hogy a babák milyen gyümölcsöket, zöldségeket részesítenek előnyben, hogy melyiket miért, mi az amire oda kell figyelni, melyik gyümölcs válthat ki esetleg allergiás reakciót, mit fagyaszthatok le és mit nem, vagy mivel keverjem a brokkolit, hogy a gyermekem számára elfogadhatóbb legyen az íze. A receptek mellett kis ikonocskák (smiley-k) láthatók, ezeket bekakrikázva, aláhúzva megjelölhetjük, hogy ízlett-e az adott étel a babánknak, vagy sem, és amelyik recept mellett kis jégvirágocskát is látunk, arról tudni fogjuk, hogy fagyasztható. A könyv egy meglepetést is tartalmaz, egy kis füzetet kapunk Gombos Edinától 15 saját recepttel – ha már mind a kétszázat kipróbáltuk.

Manapság hatalmas az információdömping, rengeteg könyv és internetes oldal áll a rendelkezésünkre ebben a témában is, de szerintem fontos, hogy hiteles információkat kapjunk hiteles szerzőktől. Annabel Karmel könyve 1991-ben jelent meg először Angliában, és azóta is hasznos társa az anyukáknak, szerintem ez a lehető legjobb ajánlólevél.


Vidd hírét!
  •  
  •