Dan Brown új regénye májusban jelenik meg

Vidd hírét!
 
 

Májusban visszatér a Harvard Egyetem vallási szimbólumok és ikonológia brilliáns professzora, Robert Langdon. Az Angyalok és démonok, A Da Vinci-kód és Az elveszett jelkép főszereplője a május 14-én megjelenő Infernóban újra nyomoz. Dan Brown amerikai kiadója, a Doubleday elárulta, hogy az új regény Az elveszett jelkép folytatása lesz, a professzor ismét Európa szívében találja magát, és a cselekmény a történelem legmaradandóbb, legtitokzatosabb irodalmi műve körül forog majd.

A Doubleday egészen különös módon leplezte le az új regény címét. A rajongóknak egy digitális mozaikképet kellett felfedniük (megfejteniük), mégpedig úgy, hogy a Facebookon és a Twitteren megosztják az új könyv hírét. Az újabb és újabb megosztók profilképe beépült ebbe a mozaikba, és így lassan láthatóvá vált a könyv címe. A cím, ami előtűnt az apró mozaikdarabkákból: Inferno, vagyis a Pokol, ami Dante Alighieri Isteni színjátékának első színére utal. Dan Brown így magyarázza a címválasztást: “Bár fiatalkoromban tanulmányoztam Dante Poklát, nemrég jöttem csak rá egy firenzei kutatásom alkalmával, mekkora hatással van ez a mű még ma is a modern világra”.

Dan Brown szenvedélye a rejtvények, szimbólumok, és kódok iránt ebben a műben is megmutatkozik – az olvasók nagy örömére, mivel ők is ezekért rajonganak, és a Doubleday pontosan ezt a rajongást használta katalizátorként az író új könyvcímének felfedésére és reklámozására. A rajongók időközben tippelhettek is a könyvcímre, és néhányan egészen vicces címekkel illették Brown új könyvét; a The Galileo Codex még elmegy, a The Da Vinci Code 2: Da Vinci’s Revenge már feltételez némi humorérzéket, de a 50 Shades 0f Robert Langdonhoz nem tudunk mit hozzáfűzni.

[adrotate banner=”74″]

Dan Brown minden egyes könyve bestseller lett, kezdve A Da Vinci-kóddal, amely több mint egy évig vezette a New York Times sikerlistáját, a legutóbbi 2009-ben kiadott Az elveszett jelkép pedig több mint egymillió példányban fogyott Amerikában, Angliában és Kanadában az első 24 órában.

Rik McShane a Waterstones vezetője szerint Dan Brown meglepő visszatérése nagyon jó hír mind az olvasóknak, mind a könyvterjesztőknek, hiszen az előző regények eladásai alapján az Inferno 2013 egyik legkeresettebb könyve lesz. A könyv egyidőben kerül majd a boltok polcaira Amerikában és Angliában, az első kiadást négy milliós példányszámúra tervezik. Dan Brown műveinek hazai forgalmazójától, a Gabo Kiadótól megtudtuk, hogy az Inferno magyarul is megjelenik 2013-ban.

Forrás: The Guardian, BookPage, Reuters


Vidd hírét!