Bárkányi Mária: A háromarcú nő

Írta : Bárkányi Mária
Eredeti cím : A háromarcú nő
Eredeti kiadás : 2013
Magyar cím : A háromarcú nő
Kiadó : Kornétás Kiadó
Recenzált kiadás éve : 2013
Terjedelme (oldalszám) : 487
75
Vidd hírét!
 
 

Bárkányi Mária fordulatokban bővelkedő regénye egy magyar származású nő különleges élettörténetét meséli el, aki hányatott élete folyamán három arccal volt kénytelen élni.

Vicky eredetileg ingatlanközvetítéssel foglalkozik, és néha eszébe jut, hogy jó lenne egy saját irodát nyitni. A csodás Marbellában él, és – lányregényhez illő fordulattal – belebonyolódik a helyi rosszfiú gazemberségeibe. Nemsokára azon kapja magát, hogy elrabolták, és egy afrikai luxusházban tartják elfogva, ahol gyanús dolgok történnek. Az írónő képzelete azonban felettébb gazdag: szerelemmel és erőszakkal dúsítja a történetet, csipetnyi erotikával fűszerezi, jól megkavarja, aztán hagyja összefőni az ízeket. Az eredmény egy csomó izgalmas fordulat – és ez egyben a könyv erőssége is.

Gyengesége a főszereplő lélekrajza, illetve annak hiánya. Kezdetben ambíciósnak állítja be, de aztán a második, egy balesetben elcsúfult arca mögött a védtelen, boldogulni képtelen, félős nyuszit játssza, pedig az élete a tét. Mi több, a hiúsága fontosabb minden másnál, hiszen nem igyekszik kiszabadulni megalázó helyzetéből, mert mihez is kezdene magával ilyen csúnya arccal… Rabszolgaként szüli meg gyermekét, nem tudva, ki annak igazi apja: szerelme vagy megerőszakolója? Aztán évek múlva végre megszökik, de fogvatartója utoléri, és elrabolja a gyermeket.

A harmadik, új arcát egy híres plasztikai sebész varázsolja számára, és immunitást biztosít, hiszen senki nem ismeri fel. Ezt kihasználva, új nevet választva, megpróbálja visszarabolni gyermekét, de nem sikerül. Megtudja, hogy egy angliai intézetbe küldték, de érdekes módon nem kutat utána, inkább férjhez megy megerőszakolójához és gyermeke elrablójához, akiről időközben több gazemberséget is megtudott – hátha egyszer véletlenül megtudja, melyik intézetben nevelkedik a fia. Nos, nem tudja meg, viszont lassan beleszeret a férfiba (sic!), és éli a gazdag nők nyugodt, szinte boldognak mondható életét, mindaddig, míg  egy napon a férj haza nem hozza a fiát. Innen már sínen van a hepiend, amibe természetesen a megszeretett gazember véletlenszerű halála és a régi szerelem feltalálása is beletartozik.

A történethez persze társul néhány egzotikus helyszín leírása, sok-sok luxus, gönyörű hajók, lakások és tájak, szerelem, nagy konfliktusok és feloldások, sok-sok izgalom, remény és könny, több generáció problémái és azok megoldása – így aztán leginkább a lány- és asszonyszívek megdobogtatása lehetett az írónő célja. Ezt pedig jó eséllyel eléri a műfaj kedvelőinél.


Vidd hírét!