Stephen King: Carrie

100
Vidd hírét!
  •  
  •  

Carrie esetlen, pattanásos, csúnyácska, rosszul öltözött, az iskola állandó céltáblája, akin mindenki remekül szórakozhat kedvére bármikor, bátran csúfolhatja. De Carrie ugyanakkor telekinetikus képességekkel is bír, tárgyakat képes elmozgatni a helyükről a puszta akaratával. Csakhogy ezt senki sem tudja, csupán fanatikusan vallásos anyja, akinek tulajdonképpen visszamaradottságát is köszönheti, s azt, hogy mindenki gúnyt űz belőle. Egy napon azonban Carrie-nek is betelik a pohár, és szabadon bocsájtja természetfeletti erejét, aminek következtében kő kövön nem marad.


Carrie Stephen King első regénye, és különös története van. Miután több kiadó is visszautasította, a szerző elkeseredésében a szemetesbe dobta a kéziratot. Innen mentette meg King felesége, Tabitha, néhány módosítást javasolt, és végül egy kiadó hajlandó volt publikálni az írást.1973-ban mindössze 2500 amerikai dollárt fizettek a kéziratért, ez akkor sem számított soknak – az eladásokból viszont 400 ezer dollárt kaszált a kiadó, Stephen King pedig egy csapásra sikeres lett.

1976-ban Brian De Palma rendezésében a mozivászonra is felvitték a könyvet, a Broadway-en musical formájában is játszották.


Vidd hírét!
  •  
  •