A női olvasók kedvence: Nicholas Sparks

Vidd hírét!
 
 

1965 utolsó napján született a nevadai Omahában. Gyerekként a családjával körbeköltözte az Egyesült Államokat, élt Minnesotában, Nebraskában és Kaliforniában is. A középiskolában jó futónak bizonyult, az egyetemi tanulmányait a Notre Dame Egyetemen végezte. Sparks fekete öves Tae Kwon Do mester.

Feleségét, Cathy-t 1988-ban ismerte meg, 1989 óta házasok. 5 kisfiú és egy ikerlány édesapjaként családjával az észak-karolinai New Bernben él. Első regénye 1996-ban jelent meg, előtte írt már kettőt, de a kiadók csak a harmadik után fedezték fel. A mai napig 15 regényt írt, ebből nyolcat megfilmesítettek. Legjobb regényének a rajongók a The Last Song-ot tartják, ez 2009 szeptemberében jelent meg. 1995-ben, első regénye megjelenése előtt a Szerelmünk lapjai c. könyvért a Time Warner Book Group 1 millió dollár előleget fizetett.

Keresztény neveltetésben volt része, a mai napig aktív adakozója minden helyi és nemzeti jellegű karitatív akciónak. Lelkes támogatója a Notre Dame Egyetemnek, 2008-ban pedig az Entertainment Weekly arról adott hírt, hogy feleségével közösen közel 10 millióval járultak hozzá egy keresztény iskola megalapításához.

Imád utazni, a saját honlapján külön fotógaléria található azokkal a képekkel, amelyeken látni, hogy valóban bejárta  a világot.

Regényei elsősorban a hölgyekhez és a szappanoperákat is kedvelő, erősen romantikus olvasókhoz szólnak. A hit, a remény és a szerelem a fő témája minden könyvének. A cselekmények helyszíne rendszerint Észak-Karolina, erről egy érdekes térkép is található a saját oldalán.


Vidd hírét!