Új Twilight regény Stephenie Meyertől

Vidd hírét!
  •  
  •  

Ha alig van még hely a könyvespolcodon a Twilight-sorozat négy kötete mellett, akkor told odébb a könyveket, mert jön az ötödik vámpírtörténet is. Bree Tanner sztoriját maga Bree, az újjászületett vámpír meséli el az új Stephenie Meyer regényben. A könyv angol nyelven június 5-én jelenik meg, június 7 és július 5 között pedig ingyen is elérhető lesz a breetanner.com oldalon. A The Short Second Life of Bree Tanner eredetileg egy rövid kis írásnak készült Meyer weboldalára, hogy regény lett belőle, azon maga a szerző is meglepődött végül.


Bree Tanner ismerős lehet a Twilight-rajongóknak, feltűnt ő már a Napfogyatkozásban. Aztán Victoria nyakon marta, és ezzel Stephenie Meyer kiírta Bree figuráját a sztoriból. Időközben persze dolgozott a háttérben Bree karakterével, foglalkoztatta az újjászületés gondolata is, és vázlatokat készített a történtekről – Bree szemszögéből. Saját bevallása szerint csak kedvtelésből írogatta ezt a szálat, és kibővítette a filmproducer és a rendező kérdései alapján. Arra viszont sosem gondolt, hogy külön könyvvé érik a vonalvezetés. Egy kis történetet írt volna a saját honlapjára Bree-ről, majd arra is gondolt, hogy az egész része lesz a The Twilight Saga: The Official Guide kötetnek. Végül 200 oldalra duzzadt a történet, regény lett belőle.

Stephenie Meyernek ez lesz az első regénye két évnyi szünet után. Az eladott példányok után Meyer 1-1 amerikai dollárt ajánl fel az Amerikai Vöröskereszt számára. Az új történetről a fentieknél többet nem árult el. Bree karaktere egyébként feltűnik a Napfogyatkozás filmváltozatában is.


Vidd hírét!
  •  
  •