Heti könyvújdonságok a sport jegyében

Vidd hírét!
 
 

A napokban már két olyan könyv is megjelenik, amely a közelgő Dél-Afrikai Labdarúgó-világbajnokság beharangozójának számít. Az egyik a Csapatok, játékosok, helyszínek címet viseli. A 100 remek fényképet tartalmazó könyv bemutatja a 2010-es labdarúgó-világbajnokság csapatait, játékosait, és helyszíneit. Megtudhatod, ki is Zakumi, a világbajnokság kabalája, olvashatsz a csapatok eddigi eredményeiről és a legjobb focistákról. Ha megnézted az egyes meccseket, utána kitöltheted a könyvben található eredménytáblázatot, végül megoldhatod a FIFA Világbajnoksággal kapcsolatos fejtörőket is. Ha tollal és papírral (na meg sörrel) a kezedben követed a VB-ket, jegyzetelsz minden sárgalapot, levésel minden kapufát és írod azt is, hogy ki adta a gólpasszt, ha megvan eddig minden VB-ről az emlékkönyv, akkor ezt se hagyd ki, szerintem.

A másik hasonló könyv szintén a napokban kerül a boltok polcaira, ez a FIFA hivatalos kézikönyve a nyári dél-afrikai világbajnokságra. A kézikönyv a futball legnagyobb eseményének átfogó, minden részletre kiterjedő beharangozója. Szakértők segítségével mutatja be a világbajnokságon részt vevő csapatokat, sztárjaikat, útjukat a világbajnokságig és esélyüket a tornán. A csapatok és a játékosok bemutatását soha nem publikált látványos fényképekkel is illusztrálta a kiadó. Ez a könyv is bemutatja az összes házigazda várost, és stadionjaikat, összefoglalja a világbajnokságok történetét, és ebben is találsz egy kitölthető programfüzetet.

Moncz Attila kötete, a Futball-vb 1930-2010 is a héten kerül a könyvesüzletekbe. Az előző kötetekkel ellentétben ez az eddigi világbajnokságokra helyezi a hangsúlyt. Egyfelőlről végigveszi a labdarúgó-világbajnokságok történetét, másfelől pedig bemutatja a múltját annak a 32 válogatottnak, amely ott lesz a 2010-es dél-afrikai Mundialon. A könyvben rengeteg statisztikát, érdekességet és színes fotót találsz. Polcra vele azonnal!

Ha az előző három könyvajánló a fociról szólt, akkor a negyedik egy másik sportág koronázatlan királyát veszi nagyító alá. A 2010-es év nagy szenzációja, hogy ismét rajthoz állt a Forma-1-ben Michael Schumacher, a széria hétszeres világbajnoka, a sportág eddigi legeredményesebb pilótája, a Forma-1 első német világbajnoka, minden idők legnépszerűbb Forma-1-es versenyzője. A Forma-1 történetében összesen 25 rekordot tudhat a magáénak: az övé a legtöbb futamgyőzelem, a legtöbb első rajtkocka, a legtöbb első rajtsor, a legtöbb dobogós helyezés, a legtöbb második hely, a legtöbb befejezett futam, a legtöbb leggyorsabb kör, a legtöbb begyűjtött világbajnoki pont, a legtöbb rajt-cél győzelem – és ezt még sorolhatnánk.  Visszatérésének apropóján újabb darabbal bővül A világ legjobb sportolói sorozat, amelyben a hétszeres világbajnok német autóversenyző pályarajzát festji meg a sportág egyik legnagyobb szakértője, Simon István. A könyv végigköveti Schumit a horremi kezdetektől egészen a – most már tudjuk, csak időleges – visszavonulásig.


Vidd hírét!