Csontfuvola – új Vavyan Fable könyv május 17-től

Vidd hírét!
 
 

A két súlyosan sérült kommandós, Daniel Belloq és Steve Delgado a tóparti nyaralóban lábadozik. Steve mélységesen depressziós, nem hajlandó felkelni, mosdani, étkezni. Akciócsoportos társai mindent elkövetnek talpra állítása érdekében, de még a nyári Mikulás-terápia se válik be nála. Tán-tán Nympha, a könyörtelen gyógytornásznő segíthet.

Denisa válósat álmodik, ezért sürgősen a tóhoz száguld, hogy Belloqkal lehessen. Idilljük hamar véget ér; lovaglás közben géppisztolysorozatot zúdítanak rájuk egy dzsipből. A kergült ló elhagyott farmra robog Denisával, ő pedig a kútból áradó hullaszag éreztén mozgósítja a helyi erőket. Pedofil gyerekrablás-sorozat nyomára bukkannak, ám a rendőrfőnök nem akar statisztikarontó bűneseteket a városában.

Belloq nem kíván résztvenni az ügyben, arra hivatkozva, hogy besokallt, kiégett. Amikor azonban mesterlövész flintával megsebesítenek néhány helybéli hobbivadászt, feltámad benne a zsaru. Színre lép Gerret Flach, a nagy hatótávolságú vonzerővel bíró, örökbarna bőrű megyei főügyész-helyettes, és felkéri őket a nyomozásra. Denisa, Belloq, Steve, a kezdő zsaru Martin és a furabogár Cyd nekilát, hogy felderítsék a két bűnügyet.

A gubancos szálak ekkor még jobban összekuszálódnak. A gyerekrablási gaztett véres fordulatot vesz. A hobbivadölők vadásza bedurvul. Eddigi és kiszemelt áldozatai nem hajlandók együttműködni a zsarukkal, ugyanis szerintük Belloqék a vadvédő gerillák.

Nympha és Gerret Flach feromon-kisugárzása felbolydítja a kedélyeket; közös barátaik, Marcel és Dalia esküvői készülődése ámokozássá fajul, Belloq kamasz lánya kritikusan életun és világfáj, de még házi kedvenceik is agyászra szorulnak. Továbbá a válságos írómester, Donald is jelen van, hogy pipatüzeket okozzon. Végül persze az akciócsoport közbelépése is szükségessé válik a Halálkirálynő-sorozat új epizódjában.

„Késő délutánba hajlik az idő, mikor a fővárosba érkezünk. A magasságos technika – a továbbiakban MT – jóvoltából útközben felkészültünk a tudnivalókból.

A bűnfészek szokatlan helyen, a Cash Zone nevű városszéli üzletparkban található. A legóváros-szerűen egyforma, lapos tetejű épületkockák és -hasábok egymás mellett-mögött elszórva helyezkednek el, óriási parkolókkal körös-körül. A különféle funkciójú megaboltok között folyamatos a népvándorlás, itt aligha tűnnek fel a hosszan időző kocsik és utasaik. A raktárakból ki-be hajtó zárt furgonok se szúrnak szemet.

A Tudáspalota elnevezésű doboz előtt parkolunk le.

A hodály belsejét kísértetkastély dizájn szerint alakították ki, a fautánzatú, műpókhálós, nyikorgó falépcsős díszletek egy őrülten zseniális tudós gigászi könyvtárát, műhelyét igyekeznek megjeleníteni. Ennek szellemében rendezték el az árudákat, van itt trillió könyv, néma és beszélő; MT-játékok, filmek, CD-k tonnaszám. Lejátszók, felvevők, hangszórók, megörökítők, másolók, nyomtatók, kütyük, ketyerék. Cyd továbbá baszkuranciát és fityfaszt is észlel a kínálatban.

Héliumtöltésű angyalok és alkotónagyságok fehér leples kísértetei lebegnek a magasban vagy madzaggal a polcsorokhoz kötözve. Shakespeare, Thomas Mann, Einstein, Hemingway mellett inspekciós sztárpróféták, regnáló sztárszakácsok és sokan mások gyakorolnak olyatén kísértést az ottjáróra, hogy olvasson valami betűset, vagy legalább vegyen kifestőkönyvet. Az egyszerűség kedvéért minden lufialakra ráírták, kit tiszteljünk/ismerjünk fel benne.

Utcai ruhában, bő pulóverünk alá rejtett golyóálló lajbiban, válltáskával őgyelgünk a vásárlók között. Ha a bámészkodóknak feltűnne a fülünkből kilógó spirál, legfeljebb biztonsági őrnek vélnének, rólam azt is gondolhatják, hogy a nőgyógyászom tévedett.

A galériára vezető tekervényes falépcső minden kanyarulatában található egy-egy boltocska, bort, bizsut, ajándéktárgyat, szexuális segédeszközt, látásmankót, virágneműt kínáló, az üzleti profilhoz szabott héliumos kísértetcégérrel az ajtó mellett.

Felérünk a kék alapon kék színű Művészet Szalonba. A kék falú helyiség kék asztalain lévő monitorokon kávézás, sütizés közepette e-bookot, e-sajtót, e-blogot, e-katalógust böngészhetnénk, harisnyakék székeken ülve. Itt is szellemek lebegnek körös-körül, hosszú hálóinges, bojtos sipkás, mécsest cipelő figurák, láncfűrészt lengető, vicsorgó darabolók, poétikus arcvonású, vérromantikus vámpírok, valódi tollacskákkal ékített szárnyú őrangyalok. Alig győzzük befogadni a sok-sok élményt.

A Szalon túlsó végében lévő ajtók egyikén mosdó felirat díszeleg.

Egy másikon tábla függ:

Kínzókamra.
Műszaki ok miatt zárva.

Mi bizony benyitunk.”

Az ajánlóért és a rövid részletért hálás köszönet magának a szerzőnek, Vavyan Fable-nek! A könyv május 17-től kapható a könyvesboltokban!


Vidd hírét!