Pályázati felhívás gyerekeknek!

Vidd hírét!
 
 

Tudjuk, hogy az olvasoterem.com látogatói nem a 12 év alatti gyerekek, de a Hargita Megyei Kájoni János Könyvtár és a Pro Libris Könyvtári Egyesület kezdeményezése annyira jól hangzik, hogy a legjobb gyerekkönyv-ajánlóknak külön rovatot hozunk létre május végén (vagy június elején). Nem szeretnénk, ha a gyerekek már 12 éves koruk előtt a képernyőre ragadnának, ezért a felhívást itt a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, nagytesókhoz, nagy unokatesókhoz, szomszédokhoz, keresztszülőkhöz, tanárokhoz és nevelőkhöz intézzük. Figyelem, adjátok tovább a kicsiknek!

A gyerek úgy ismerkedhet meg még több izgalmas olvasmánnyal, ha másokkal is megosztja véleményét a kedvenc könyveiről. A fentebb már említett két szervezet közösen pályázatot hirdet Nekem tetszett! Olvastad már? címmel gyermekköny-ajánlók készítésére, 12 év alatti általános iskolás tanulók részére. A legkreatívabb és legötletesebb ajánlók készítői könyvajándékban részesülnek. Az ajánlót természetesen a gyerekek írják, az elkészítésekor pedig figyeljenek oda a következőkre:

  • A4-es méretű sima papírra írjatok
  • Tüntessétek fel a könyv / meseregény / gyerekregény címét és kiadóját
  • Miről szól a meseregény/gyerekregény/ifjúsági regény?
  • Nektek miért tetszett?
  • Kiknek ajánljátok elolvasásra?
  • Illusztráció készítése
  • Nevetek, iskolátok, osztályotok feltüntetéséről ne feledkezzetek meg!

A könyvajánlók beérkezési határideje : 2010. május 25.

Az elkészült könyvajánlókat a Kájoni János Megyei Könyvtárban lehet leadni, Csíkszeredában a Mikó-vár épületének földszintjén, a Gyermekkönyvtárban vagy a Dokumentációs részlegen. Az ajánlók postán is beküldhetők, postacím: Biblioteca Judeteana Kájoni János, 530104 Miercurea-Ciuc, P-ta Libertatii nr. 16, C.P. 32, jud. Harghita. Bármilyen kérdésetek lenne, forduljatok bátran Kelemen Katalinhoz a 0266-371790-es számon, de emailen is elérhető: kelemen.katalin@yahoo.co.uk a címe.

A díjazásra június 4-én kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban, szép idő esetén a Mikó-vár udvarán, a Gyermekkönyvek Napja alkalmából. A rendezvény támogatója Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.


Vidd hírét!