A romantikus thrillerek hete

Vidd hírét!
 
 

Robin Pilcher legújabb regényének, a Közöttünk az óceánnak a főhőse egy sikeres skót családi whiskygyártó üzem igazgatója, aki nem képes kiheverni fiatal felesége váratlan halálát. Három gyermekével, korosodó édesapjával és a cég minden nyűgével a nyakában úgy érzi, nem jut levegőhöz. Egy balul sikerült New York-i üzleti megbeszélést követően Long Islandre menekül, eltűnik a világ szeme elől és új életet kezd. Kertész lesz jómódú családnál, s az itt megismert emberek fájdalmai és örömei lassan újra visszaadják az életkedvét, és a szerelem is bekopog az ajtaján, pont akkor, amikor egy csaló szemet vet az otthon gazdátlanul maradt cégre. Robin Pilcher érzelmes világa – az igaz örömök és bánatok, a nagy szerelmek és csalódások, vagy éppen a tökéletesen boldog pillanatok – sokáig velünk maradnak, ígéri az Ulpius-ház Könyvkiadó.

A romantikus krimik nagyasszonyának, Elizabeth Adlernek a héten megjelenő regényében, a Bűnös gazdagokban egy bizonyos Poppy Mallory életét ismerjük meg. A világsajtóban megjelenik egy hirdetés, melyben Poppy Mallory örökösét keresik. A hagyaték sok százmillió dollárra rúg. A hír fölkelti Mike Preston oknyomozó riporter és író érdeklődését, aki felajánlja a genfi ügyvédnek, hogy a sztoriért cserébe felkutatja az örököst. Hamarosan régi és titkokkal teli naplóra bukkan, amiből regényt ír. Mialatt a New Yorkban, Párizsban, Velencében és Londonban élő nagyvilági örökösjelöltek egymást gyilkolják, feltárul előttünk Poppy kalandos élete; bűnbarlangok, csábítás, saját üzleti vállalkozás, és egy halálos szerelem az olasz maffiafőnökkel.

Karen Rose 2009-es regénye, a Gyilkolj értem is ebbe a műfajba tartozik. A romantikus thrillert világhírű sorozat egy újabb darabjaként is emlegetik, de a történetek valójában különállók, csak néhány örökös szereplő teszi ezt sorozattá. Az új regényében gyerekek esnek gyilkosság áldozatául. Öt tizenéves lányt meggyilkoltak. Csak egyetlen túlélő maradt, aki felfedheti a titkot. Ám azok, akik a rémtettekért felelősek, készen állnak, hogy elhallgattassák. Susannah és Luke megesküdtek, hogy elkapják a gyilkosokat. Személyes okuk van a bosszúra. Susannah-t múltja sötét árnyai kísértik, és nem engedheti, hogy más ártatlanokat is megalázzanak. Luke internetes bűnügyekben nyomoz, és már régóta vár a gyerekeket rettegésben tartó gyilkos felbukkanására. Együtt lépnek be az internetes chatszobák labirintusába, ahol álnevek mögött rejtőznek a tettesek, és ahol bárkiből lehet áldozat. A hazugságok kusza hálójában már csak egymásban bízhatnak meg, és a barátság hamarosan szenvedélyes szerelemmé alakul… de valaki figyeli őket, és kegyetlen sorsot szán nekik.

Tasmina Perry, az Eredendő bűn írónője legújabb bestsellerében a káprázatos luxusdivat világába viszi el olvasóit, ahol a hatalom és a pénz a korlátlan úr, ahol a tisztesség, a barátság, a becsület nem számít, ahol a drog és a szex körül forog minden, és ahol az aljasságot elrejti a csillogás. A vagyonos Saul Milford temetésén mindenkit csak az érdekel, hogy a férfi kire hagyta hatalmas vagyonát, a világmárkának számító céget és a Winterfold kastélyt. Saul örökségének várományosa a két unokahúg: Emma, az elismert menedzser és Cassandra, a divatvilág egyik híressége. A két lányon kívül Elizabeth, a titokzatos műkereskedő, Tom, a playboy, és a sikerre éhes Roger is a végrendelet felolvasására vár. Ez az elátkozott nap a legsötétebb gyűlölködések és cselszövések sorát indítja el a család tagjai között, akik az árulástól, sőt még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, hogy megkaparinthassák a mesés vagyont. A Divatdiktátorok szintén a héten kerül a könyvespolcokra az Ulpius-ház ígérete szerint.


Vidd hírét!