Öt újonc a top 10-ben

Vidd hírét!
  •  
  •  

A héten landolt a New York Times sikerlistáján Jonathan Franzen új regénye, és mindjárt az első helyen találta magát a Freedom című könyv. A Freedom főszereplői egy amerikai, középnyugati, liberális család tagjai. A Berglund család mindennapi problémáin keresztül Franzen korunk portréját festi meg. A new yorki író a A new yorki író a The Corrections című könyvével robbant be a köztudatba, amelyért több díjat is kapott, többek között a James Tait Black Memorial Díjat is. A The Corrections-nek köszönhetően Franzen augusztusban a Time magazin címlapjára került – író nem szerepelt a magazin címlapján 2000 óta, akkor Stephen King örülhetett ennek a megtisztelésnek.


A sikerlista harmadik helyén landolt ezen a héten Christine Feehan legújabb könyve A Kárpátok vámpírjai sorozatból. A Dark Peril a sorozat 21. darabja; a sorozatot a magyar olvasóközönség is ismeri már, magyarul a Sötét herceg jelent meg az Ulpius-ház Kiadó gondozásában.

A harmadik újonc egy szerzőpáros műve: Clive Cussler és Grant Blackwood közös könyve, a Lost Empire a Fargo-sorozat második kötete, amelynek főszereplői Sam és Remi Fargo, két hivatásos kincsvadász. A férj-feleség párossal az olvasók a Fargo-sorozat első részében, a Spartan Goldban ismerkedhettek meg. Az új epizódban is kincsek nyomában loholnak. A regény Tanzánia partjainál kezdődik, ahol a Fargo házaspár búvárkodás közben egy értékes relikviára bukkan. A rejtély megoldásához átutazzák a fél világot: Madagaszkáron át Indonézia felé visz az útjuk, miközben más is ugyanarra a kincsre vadászik. – Clive Cussler nevével a magyar olvasók is találkozhattak, A kán kincse nálunk 2007-ben jelent meg.

A sikerlista hetedik helyén landolt Brandon Sanderson új sorozatának nyitó-kötete, a The Way Of Kings. A modern fantasy világhírű képviselőjének Ködszerzet c. sorozatát a magyar olvasók is lapozhatták, a rajongók remélik, hogy ez a kötet is megjelenik hamarosan magyarul is. A The Stormlight Archive sorozatot a szerző 10 részesre tervezi, az első jelent meg most.

Az ötödik újonc könyv a New York Times sikerlistáján Sara Paretsky legújabb detektív-regénye, a Body Work. A főszereplője Vic Warshawski, a figyelemreméltó, ifjú hökgy, aki egy chicagói éjszakai bárban elkövetett gyilkosság ügyében nyomoz. Warshawskit a magyar olvasóközönség is ismerheti: a Holtpontban is ő nyomozott a hokibajnok halála ügyében.


Vidd hírét!
  •  
  •