Rozshegyező Interaktív

Vidd hírét!
 
 

A Partvonal Kiadó egy frissen végzett erdélyi grafikus segítségével létrehozta az első internetes interaktív könyvet. Az oldal a Rozshegyező című, nyáron megjelent regény köré szerveződik, mely megosztó, „folytatás” jellege révén eleve élénk érdeklődésre számíthatott, és nemrégiben az Irodalmi Jelen folyóirat 2010 legjobb prózai kiadványának értékelte tízes toplistáján. A Rozshegyező Interaktív már a regény júniusi megjelenésének pillanatában megfogalmazódott.

A Rozshegyező Interaktív nem egyszerűen egy könyves microsite, hanem egy animációval, illusztrációkkal ellátott netes könyv (pontosabban: idézetgyűjtemény), melynek animációs része az olvasó aktív részvételével mozgásba hozható. Az oldal felső részén a regényről, illetve a szerzőről olvashattok, ahol az is kiderül, hogy John David California aka Fredrik Colting és a Rozshegyező jelenleg is a másodfokú tárgyalást várja, noha Salinger folyó év januárjában elhunyt. A jobb oldali részen, még mindig fent, a magyar kiadáshoz fűződő kritikák és cikkek olvashatók, közöttük a mi recenziónk is a könyvről.

Lent van az úgynevezett interaktív rész: idézetek a könyvből, animációs résszel díszítve, amely az olvasó részvételével hozható mozgásba. A dizájn és az animáció Groos Zselyke munkája, a webmester Hegyeli Hunor. Ki-ki próbálja ki – képpel, hanggal, kattintással – mindehhez jó szórakozást kíván az olvasóterem és a Partvonal Kiadó!


Vidd hírét!