Szerelmes bankrabló: Tolvajok városa

Vidd hírét!
 
 

Ben Afleck új rendezése, a The Town szeptember közepén került az amerikai mozik vásznára, és rögtön az első helyen landolt. Az első hétvégén a filmszínházak kasszáinál majdnem 24 millió USD-t hozott; jelenleg a lista hatodik helyén található, de az összesítést tekintve az első tízből ez a film termelt a legtöbbet, közel 74 millió dollárt. A főszerepben a rendező Ben Afleck látható, ő alakítja a bankrabló Doug MacRay-t. A csinos bankigazgató Claire Keesey szerepét Rebecca Hallra osztotta Afleck, ő játszotta a Vicky Christina Barcelonában Vickyt. A film Magyarországon október 21-től látható a mozikban.

[youtube width=”640″ height=”385″]http://www.youtube.com/watch?v=5x1II918q94[/youtube]

A film forgatókönyvét Peter Craig és Chuck Hogan jegyezte (de állítólag maga Ben Afleck is belenyúlt kicsit), a forgatókönyvhöz az anyagot pedig Chuck Hogan regénye, a Prince of Thieves szolgáltatta. Négy maszkos férfi – tolvajok, riválisok és barátok Charlestown kemény utcáiról – fegyverrel rabolnak ki egy bostoni bankot. Claire Keesey bankigazgató túszul ejtése és a páncélterem kipucolása még könnyű volt. De az életét a bűnözésre feltevő Doug MacRay azzal nem számolhatott, hogy beleszeret Claire-be. Amikor immár maszk és fegyver nélkül megkeresi a nőt, a kölcsönös vonzalom tagadhatatlan. Miközben egy konok FBI ügynök lohol a sarkában, Doug egy zavaros és veszélyes munka nélküli életről ábrándozik – egy olyan életről, ami Claire körül forog. Mielőtt azonban az álma megvalósulhatna, Dougnak és csapatának lehetősége nyílik kirabolni Boston nevezetes baseballstadionját, a Fenway Parkot. Kockázatos, mégis ellenállhatatlan lehetőség: ez lenne a tökéletes meló, amivel véget vethetne bűnözői karrierjének, és új életet kezdhetne. Csakhogy, mint hamarosan kiderül, Claire nyomába szegődni talán mindennél veszélyesebb. A fergeteges befejezés felé vágtató Tolvajok hercege a rablás minden formáját felsorakoztató nyers mese – egyben a bűn, a szerelem, az ambíció és az álmok felejthetetlen Odüsszeiája. A könyv októberben novemberben kerül a könyvesboltok polcaira a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

Chuck Hogannek ez a nyolcadik regénye (közülük kettőt Guillermo del Toróval közösen jegyzett), a magyar olvasóközönség sajnos eddig egyet sem olvashatott. Ezt a hiányt pótolja a Könyvmolyképző Kiadó októberben, rögtön két regénnyel. (A másik A kór lesz, egy del Toróval közösen írt vámpír-trilógia első része.) A Tolvajok városát 2004-ben írta, Hammet-díjat kapott érte, Stephen King a könyvet 2005 legjobb 10 regénye közé sorolta.


Vidd hírét!