Újdonságok a sikerlistákon

Vidd hírét!
  •  
  •  

Október 12-én jelent meg Vince Flynn új regénye, az American Assassin, és egyből a New York Times sikerlistájának élén kezdett. Az új Flynn-regénynek is Mitch Rapp, a terrorelhárító egység veteránja a főszereplője. A Lockerbie fölött felrobbantott Pan Am járat merénylői ellen indított hadművelet Törökországban kezdődik. Rapp végez azzal a fegyverdílerrel, aki a robbanóanyagot biztosította a merénylethez, s innen az útja Hamburgba vezet, majd Európa más városaiba vezet. Csapatának útvonalát hullák jelzik, számukra pedig egyre világosabb lesz, hogy minden szál Bejrútba vezet. Az ellenség azonban már értesült Rapp hadjáratáról, és csapdát is állított neki. Rappnek minden tudására szüksége lesz, hogy a háború dúlta városban felülkerekedjen az elszánt terroristákon. – Vince Flynn legújabb regénye a Mitch Rapp-sorozat 12. darabja.


Michael Connelly új regénye, a The Reversal a New York Times sikerlistáján negyedik (az első helyről szorította őt ki Vince Flynn), a Los Angeles Times sikerlistáját pedig vezeti. Az ő regényeit is ismerheti már a magyar olvasó, az Alexandra Kiadó gondozásában olvashattuk a a Fekete jég címűt vagy Az Echo part titkát. A The Reversal a Mickey Haller-sorozat harmadik darabja, amelyben az ügyvéd egy elítélt gyilkos újratárgyalásán vállalja a vádlott védelmét. Az ügyben a los angelesi rendőrség egyik nyomozója, az ügyvéd féltestvére, Harry Bosch van a segítségére, és közösen látnak neki a vádlott védelmének. Minden ellenük szól, még a vádlott DNS-tesztje is.

Nicholas Sparks új regénye, a Safe Haven már ötödik hete tartózkodik a New York Times sikerlistáján, ezen a héten ez az ötödik helyezett. Új könyvének helyszíne az észak-karolinai Southport, ide érkezik a titokzatos fiatal hölgy, Katie. A kisváros felbolydul az érdekése nyomán, mindenki a múltjáról szeretne valamit megtudni, ám hiába: Katie erős falakkal vette körül magát, és a régi időket nem hajlandó megosztani senkivel sem. Hamarosan két különös kapcsolata is kialakul a városban: Alex egy özvegy férfi, aki két gyereket nevel, Katie vonzódni kezd hozzá. De ott van Jo is, a szingli szomszéd férfi. Ahogy Katie lassan szerelmes lesz, úgy derül fény arra is, hogy sötét múltja elől nem menekülhet tovább.

Szintén első hetét tölti a New York Times sikerlistáján John le Carré új könyve, A mi emberünk, ez magyarul november 16-án jelenik meg az Agave Kiadó gondozásában. (Az olvasóterem és az Agave Kiadó közös játéka november 9-ig tart, a tét éppen az új könyv.) A regény az orosz maffia és a válságba sodródott nemzetközi pénzintézetek korrupt összefonódásáról szól. Perry Makepiece, az egykori oxfordi oktató, és ügyvéd-barátnője, Gail Perkins, egy nyaralás alkalmával ismerkednek meg a milliárdos orosz üzletemberrel, Dmitri Vladimirovich Krasnovval, azaz Dima-val. Dima a fiatal pár segítségével üzen Angliába az MI6-nak: disszidálni készül. Mint kiderül, Dima nem csak egyszerűen egy orosz üzletember; ő a világ egyik legnagyobb pénzmosója. A jámbor pár hamarosan egy kegyetlen játszma fogaskerekei között találja magát.


Vidd hírét!
  •  
  •