Mégsem lesz több Harry Potter?

Vidd hírét!
 
 

Akkor most lesz nyolcadik vagy nem lesz? Folytatódnak a varázslótanoncból férfivá érett Potter-fiú kalandjai, vagy sem? A Harry Potter filmek főszereplője az MTV-nek adott interjújában azt mondta: egészen biztos benne, hogy J. K. Rowling nem fog több Harry Potter történetet írni. Pedig csak alig néhány héttel ezelőtt még az írónő maga hintette el a szélben azokban a szavakat, amelyek azt sugallták, hogy akár több folytatás is készülhet.

J. K. Rowling szeptember végén szerepelt Oprah műsorában; ott azt mondta, hogy könnyedén meg tudna írni egy nyolcadik, kilencedik és tizedik kötetet is a sorozathoz. A 45 éves írónő azt mondta: „úgy érzem, befejeztem [a sorozatot], de sosem lehet tudni.” Majd hozzátette: „imádom írni ezt a történetet”.

Most Daniel Radcliffe, a Potter-filmek főszereplője oszlatta el a rajongók utolsó reményfoszlányait is. A legújabb Harry Potter-film bemutatója kapcsán adott interjúban az MTV-nek azt mondta, hogy magától Rowlingtól kapott információt arra vonatkozóan, hogy nem lesz folytatása a sorozatnak. Radcliffe egy korábbi interjúban utalt már arra, hogy ellenére volna egy nyolcadik rész is, amire állítólag most az írónő levélben reagált, és megígérte, hogy nem lesz több epizódja Harry Potter történeteinek.

Rowling 2007-ben fejezte be a hetedik Potter-sztorit, éppen 10 évvel az első megjelenése után. Azóta elég szűkszavúan nyilatkozott, ha arról kérdezték, hogy mit fog írni a jövőben. Radcliffe biztos abban, hogy Rowling újabb könyveket fog írni, de szerinte Harry Potter nem fog már ezekben szerepelni. 2007-ben felröppent egy hír, hogy az írónő egy krimin dolgozik, de ezt a későbbiekben cáfolták.


Vidd hírét!