Tengerentúli sikerlista november végén

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

James Patterson új regénye mindenkit maga mögé utasított a New York Times sikerlistáján. Alex Cross nyomozó 17. ügye a Cross Fire címet viseli, amelyben a főszereplő éppen a saját esküvőjére készül, amikor egy gyilkosság helyszínére hívják. Egy mesterlövész Washington két legkorruptabb politikusával végzett: egy kongresszusi képviselővel és egy erkölcstelen lobbistával. Miközben az FBI-tól Max Siegel nyomozó is társul Alex Crosshoz, a gyilkos folytatja a merényleteket, a főváros korrupr politikusai pedig sorra puskavégre kerülnek. (Gondoljunk bele, ez azért nem is olyan rossz.) Egyre világosabb lesz, hogy a merénylő ismeri az áldozatainak minden lépését, és olyan információk birtokában van, amiről csak egy washingtoni benfenntes tudhat. Mindeközben felbukkan Kyle Craig is, Alex Cross ellenfele, és nem nyugszik, míg a nyomozót és családját jégre nem tette.


A sikerlista második helyén John Grisham új regénye, a Vallomás található, amely magyarul 2011-ben jelenik meg. A Grisham-könyv négy hete van a new yorki sikerlistán.

A harmadik David Baldacci új regénye, a Hell’s Corner. Ebben Oliver Stone (nem, nem a rendező) nyomoz az MI-6 ügynökével, Mary Chapmannel az oldalán egy bombamerénylet ügyében. A bomba akkor robbant a Lafayette Parkban, amikor a brit miniszterelnök és kísérete éppen a Fehér Házból távozott. A jelek szerint viszont csak egy kis ízelítő volt abból, amire a terroristák valójában készülnek. Stone és Chapman tanácstalanok, így a Camel Club tagjaihoz fordulnak segítségért. Lehet, hogy ez volt a legrosszabb ötlet. A két főszereplő hamarosan a saját bőrén tapasztalja, milyen a hírszerzés és a politika árnyékvilága.

Két hete van a listán, és az ötödik helyen tartja magát Stephen King új novellás kötete, a Napnyugta után, amely az Európa Kiadónak köszönhetően már magyarul is olvasható. tephen King ismét kedvet kapott ehhez a rövid, tömör formához, mellyel karrierjét is kezdte. S hogy akadt-e témája is hozzá? Ott az utazó katalógusárus, aki felvesz egy néma stoppost, hogy megossza vele felesége hűtlenségének történetét, nem is sejtve, hogy a szótlan férfi nagyon is figyel. Ott a férfi, aki egy mobilvécébe zárva tanulja meg újra szeretni az életet. Ott van az ember, aki nem ment be azon a végzetes szeptemberi napon dolgozni, s munkatársai hátrahagyott holmija révén nemcsak maga, de mások lelki békéjét is helyre kell állítania. Vagy ott van N., aki egy pszichiátert keres fel kényszeres viselkedése miatt, de a történetnél sokkal többet, rémületesebbet is átad neki.

Az első tízben a legrégebbi Stieg Larsson könyve, a Millenium-trilógia harmadik része, A kártyavár összedől. Larsson regénye 26 hete van a listán. Kathryn Stockettől A segítség a 11. helyen van, ezt már 86 hete, azaz közel két éve jegyzik a New York Times sikerlistáján.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •