Wass Albert felolvasás világszerte

Vidd hírét!
  •  
  •  

2011. február 18-án, pénteken és másnap immár negyedszer fogtak össze a magyar szépirodalom tisztelői, hogy Wass Albert és a többi nagy szellemóriásunk műveiből maratoni felolvasást tartsanak szerte a világban. A csatlakozott helyszínekről és a tudnivalókról a www.wassalbertfelolvasas.hu oldalon lehet tájékozódni.


2010 februárjában minden eddiginél nagyobb létszámban merítettek hitet és erőt a ránk hagyott irodalmi kincsekből a szervezők, összesen 32 közösség szervezte meg a felolvasást a Kárpát-medencében és egy finnországi helyszínen. Megint új kapcsolatok, ismerettségek köttettek, barátságok mélyültek el.

A 2011-es kezdeményezéshez több mint 40 település csatlakozott, sorrendben Kisgyőr, Debrecen, Koltó, Jászfényszaru, Szeged, Kaposvár, Eger, Hódmezővásárhely, Szolnok, Kecskemét, Keszthely, Budapest, Kiskunfélegyháza, Kajárpéc, Dorog, Miskolc, Zenta, Dunaharaszti, Munkács, Encs, Bátonyterenye, Barót, Kézdivásárhely, Miami, Veszprém, Lakitelek, Balatonfüred, Rákoskeresztúr, Kalocsa, Dombóvár, Győr, Nyíregyháza, Nagykanizsa, Pápa, Csorna, Nagybánya, Lelesz, Péteri, Gyergyószentmiklós, Csíksomlyó és Gyúró.

A felolvasás honlapján mindenki megtalálja az általa megcélzott település felolvasásának pontos helyszínét, és a helyi szervező elérhetőségeit.  A közös lélekemelésre szeretettel várják a felolvasni vágyó és a csupán hallgatóként érkező vendégeket egyaránt. A rendezvények ingyenesek. A felolvasóktól azt kérik, hogy lehetőleg jelentkezzenek be előre, azért hogy elkerüljék a torlódásokat és az ismétléseket – ugyanakkor a helyszínen is lehet jelentkezni.

A munkácsi helyszínt online is lehet követni itt.


Vidd hírét!
  •  
  •