Újdonságok a NYT sikerlistáján

Vidd hírét!
 
 

A New York Times sikerlistájának első három helyén három új regény kezdett a héten, kiszorítva onnan James Patterson és Michael Ledwidge regényét, a Tick Tockot, letaszítva a harmadik helyről a listán már 40 hete szereplő Millenium-trilógia harmadik részét. Az új „aranyérmes” J. D. Robb, azaz Nora Roberts friss regénye, a Treachery In Death. Robb álnéven ez a 33. regénye a sikeres írónőnek; Eve Dallas hadnagy ezúttal korrupt zsaruk ügyében nyomoz New York Cityben, két rendőr vitáját a társa, Peabody hallgatja ki, ez indítja el a lavinát. Nálunk Robb könyvei a Gold Book Kiadónál jelennek meg, feltehetően eljut majd a Treachery In Death is a magyar olvasókhoz.

A 45 éves Kim Harrison Rachel Morgan sorozatának kilencedik darabja a második a listán, ez szintén újonc ezen a héten. A könyv főszereplője Rachel Morgan boszorkány, akinek ezúttal három napja van tisztára mosni a nevét. A magyar olvasók még csak a sorozat első részén vannak túl, az 2008-ban jelent meg Boszorkányfutam cím alatt a Beholder Kiadó gondozásában. A kilencedik nagyon messze van jelen pillanatban, már ha egyáltalán folytatja a hazai kiadó a boszorkány sorozatát.

A harmadik helyen a harmadik újonc van ezen a héten, ez a Douglas Preston és Lincoln Child szerzőpáros egy egészen új sorozatának nyitó epizódja, a Gideon’s Sword. A regény főszereplője Gideon Crew, aki kisfiúként szemtanúja volt annak, ahogyan egy túszejtés alkalmával egy mesterlövész végzett az apjával. Később azt is megtudta, hogy az apja csak bűnbak volt a kormányzat egy balul elsült akciójában; halálos ágyán az anyja azt kérte tőle, álljon bosszút apja haláláért. Most egy kínai tudós nyomába szegül egy olyan ember megbízásából, aki a háttérből figyel, és titokban a kormánynak dolgozik. Gideonnak alkalma nyílik felfedni a múlt sötét titkait. – Preston és Child nem idegen a magyar olvasók előtt: a General Press Kiadónak köszönhetően már olvashattuk a szerzőpáros egy másik, az ígéretek szerint a jövőben is folytatódó sorozatát, Pendergast FBI-ügynök történeteit. Feltehetően a most útjára indított Gideon Crew-sorozat első kötete is megjelenik majd magyarul.

A hetedik helyen található Jennifer Chiaverini regénye, a The Union Quilters, amely az amerikai polgárháború idején játszódik. Miközben a férfiak fegyvert ragadnak, a nők otthonról támogatják az Unió csapatait. A 42 éves Chiaverini tollából ez a 17. regény, magyarul viszont még egy sem jelent meg.

A kilencedik Paula McLain második regénye, a The Paris Wife. A könyv Elizabeth Hadley Richardsonnak állít emléket: a nő 1921-ben ment férjhez Ernest Hemingwayhez, 6 év házasság után váltak el. A házasságkötést követően a pár Párizsba költözött, ezekről az évekről szól Paula McLain története. A regény főszereplője Hadley Richardson, a huszadik század egyik leghíresebb írója itt teljesen a háttérbe szorul. – Magyarul eddig nem olvashattunk Paula McLaintől, de a tengerentúlon nagyot szólt a The Paris Wife; elképzelhető, hogy ez itthon is megjelenik a közeljövőben.

A tizedik Randy Wayne White-tól a Night Vision. Ez a szerző 18. regénye a Doc Ford sorozatban. A sorozat főszereplője most egy guetamalai lány, Tula Choimha után kutat. A 13 éves kislány Guetamalából Floridába érkezik, hogy édesanyját és testvérét megtalálja, de szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, majd eltűnik. Randy Wayne White regényeit ugyanúgy nem adta még ki senki Magyarországon.


Vidd hírét!