A Vágtázó Halottkémek életereje

Vidd hírét!
 
 

A VHK, vagyis a Vágtázó Halottkémek 1975-ben alakult meg Grandpierre Attila baráti társaságából Budapesten. 2001 januárjáig zenéltek együtt, lemezeik San Francisco-tól Tallinnig szerepeltek a rádiók játszólistáin, itthon a MAHASZ listák élvonalaiban tűntek fel. Sokak szerint a VHK „minden idők legjobb sámán-punk bandája”. Népszerűségük töretlen, Magyarország kultikus zenekara.

Hajdan a Vágtázó Halottkémek extatikus élő fellépéseinek energiáját lemezre rögzíteni kivitelezhetetlen feladatnak tűnt – mégis sikerült. A VHK és utódzenekarainak esszenciáját írott formában megörökíteni épp ennyire lehetetlennek tűnt – Dudich Ákos mégis belevágott. A hőskorszakról, a szétválásról és az utódzenekarokról a tagok segítségével emlékezik meg most a Silenos Kiadó gondozásában megjelenő kötet, egészen a Vágtázó Életerőig, vagyis a jelenig jutva, mindig egy-egy lépéssel közelebb kerülve a Titok megfejtéséhez. A zenekar generációk számára jelentett mérföldkövet. Aki egyszer járt VHK-koncerten, többé már nem volt ugyanaz az ember. Nem is lehetett. A titkukat megfejteni a lehető legnagyobb kihívást jelentette egy zenei újságíró számára.

A könyv ünnepélyes bemutatójára március 21-én, hétfőn délután 17:00 órakor kerül sor a Merlin Színházban (a helyszínt lásd a térképen is). A Silenos Könyvkiadó szervezésében a könyvet bemutatja, illetve felolvas belőle: Grandpierre Károly (festőművész, költő) és Réz György; a bemutató után Grandpierre Attila jelentkezik be skype-on Kaliforniából, illetve megmutatják Balatoni Boli Endre videóüzenetét Ausztráliából. Ezután a zenekar jelenlévő tagjai mesélnek a könyv elkészültének folyamatáról, levetítik a készülő VHK-dokumentumfilm trailerét, a szerző és a jelenlévő tagok pedig dedikálják a helyszínen is megvásárolható könyvet.


View Larger Map


Vidd hírét!