Újdonságok március végén

Vidd hírét!
 
 

Képzelj el egy szert, amitől az emberi intelligencia felerősödik, egészen a maximumig. Egy szert, melynek egyetlen pirulájától néhány napig megállás nélkül pörög az agyad és csúcsra járathatod a kreativitásod. Egy szert, aminek a segítségével 1óra alatt kiolvasol egy könyvet, 1 nap alatt megtanulsz egy új nyelvet és 1 hét alatt az üzleti világ ura leszel. Egy szert, aminek hatására mindenki issza a szavaid, mindent és mindenkit megkaphatsz. Végre teljes egészében megmutatod, ami benned van. A jövő gyógyszere? Már ma kipróbálnád, igaz?

Alan Glynn Csúcshatás című high-concept thrillere egy olyan világba visz el, ahol a ma még csak kézen-közön emlegetett dizájner drogok beszivárognak a mindennapokba, és ahol az események könnyen kicsúsznak az irányításunk alól. A film 2011-es bemutatójával egy időben 12 országban adják ki a könyvet, köztük magyarul is – nálunk a Partvonal Kiadó gondozásában jelenik meg a regény. A téma – a dizájner drogok hatásai és általában képességeink, tulajdonságaink kémia befolyásolhatósága – már az utcán hevert. Ez tehát egy sci-fi, mely a jelenben játszódik. Egy leégett és kiégett szövegíró, a 35 éves Eddie Spinola váratlanul találkozik régi ismerősével, aki egy titokzatos pirulával kínálja meg. Az ismerős váratlan halála kereskedelmi mennyiségű adaghoz juttatja Eddie-t. Az MDT–48 hatására szinte természetfeletti koncentrációs képessége, óriási memóriája lesz. Egy hétvége alatt nyelveket tanul meg, pillanatok alatt átlátja a tőzsdei tranzakciókat, szinte alvás nélkül pörög az éjszakai életben. A kívül-belül újjászületett Eddie bekerül a szépek és gazdagok világába, meghódítja a New York-i üzleti elitet Ám hamarosan jelentkeznek az engedéllyel nem rendelkező, kísérleti stádiumban lévő szer mellékhatásai: emlékezet-kihagyások, szédülések, rosszullétek, pánikrohamok. Visszazüllés, elhízás, korábbi képességek elvesztése. Találkozik exfeleségével, akitől megtudja, hogy akik eddig szedték a szert és leálltak, azok mind halottak vagy teljes összeomlás után kanállal etetik őket. Orosz maffiózó haverja is lop tőle MDT-t, és követeli az újabb adagokat. Így már többszörösen fenyegetett állapotában megpróbálja felvenni a kapcsolatot más MDT-t szedő áldozatokkal. A szálak magas körökbe vezetnek, gyógyszergyárak és politikusok is érintettek. A kép fokozatosan áll össze, de már Eddie is tudja: a sorsát ő sem kerülheti el…

A Könyvmolyképző Kiadó március végén egy nemzetközi könyvsiker magyar fordításával lepi meg az olvasóit. A Grimpow már megjelenése előtt példátlan kiadói sikert ért el. A spanyol irodalom történetében korábban sohasem fordult elő, hogy egy külföldön ismeretlen szerző ifjúsági regényét tíz országban is megjelentessék. A 2005-ös spanyolországi kiadást követően a kötet 2006-ban Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Koreában, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Portugáliában, Görögországban és Oroszországban is megjelent. De vajon mi az, amivel ez a regény ilyen hamar képes volt meghódítani ennyi ország olvasóit? Mindenekelőtt az, hogy a Grimpow rendelkezik a széles olvasóközönség érdeklődését és figyelmét megragadó izgalmas kalandregények összes ismérvével. A középkor misztikus világában játszódó történet egy ősrégi titok birtoklása körül forog, amire az egyház és a király is igényt tart. A főhős, Grimpow, egy kiválasztott, akinek sokszor sejtelmes, sőt veszélyes kalandjai csodálatos világba ragadják magukkal az olvasót.

A Gold Book Kiadónál folytatódik W. E. B. Griffin tollából A becsület jelvénye sorozat. A negyedik könyv A tanú címet viseli. A rablás gyilkosságba torkollott, a gyilkosokról azt állították, hogy terroristák, és az egyetlen együttműködésre hajlandó tanú az életéért rettegett. Matt Payne rendőr tisztában volt hivatása veszélyeivel – ám azt sohasem hitte volna, hogy egyszer még neki lesz szüksége védelemre. W. E. B. Griffin A becsület jelvénye sorozatban ugyanolyan hitelesen és magával ragadóan mutatja be a rendőrség életét, mint a világszerte nagy sikert aratott A háború katonái és a Tengerészgyalogosok című sorozatokban a fegyveres erőkét.

A Harcosok klubja szerzőjének újabb kötetét veheti a kezébe március végén a magyar olvasó. A határsértésben mindig élen járó Chuck Palahniuk összetéveszthetetlen stílusú novellái egészen különböző léthelyzeteket és problémaköröket tárgyalva érintik az író kedvelt témáit. A Kísértettek gyomorforgató szatírája, ez a stilizált nyelven előadott beszámoló a színházban rekedtek televíziós valóságshow-kat idéző kálváriájáról egyrészt írói erőfitogtatás, az olvasói ingerküszöb feszegetése, másrészt élcelődés a szerző saját hivatásán és a játszi könnyedséggel alakítható igazságverziók örök szkepszist kiprovokáló világán. A könyv a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában jelenik meg.


Vidd hírét!