A könyvek hitelesebb értékelése

Vidd hírét!
 
 

Ha eddig a könyv kölcsönzése, vásárlása előtt körbejártad a fontosabb könyves blogokat, elolvastad az irodalmi portálokon a kritikusok véleményét, recenzióját, és az alapján (is) döntöttél, akkor mostantól erre lehetőséged nyílik egy helyen. Mától egy csokorba szedjük más bloggerek, kritikusok véleményét és értékelését, és ezek zanzásított változatát az olvasoterem.com recenziói alatt olvashatod. Hamarosan egy helyen lesz minden olyan hozzáértő vélemény, ami számít, a látogatóknak meg lehetőségük lesz egyetlen klikkel átlátogatni az egyes recenzálók teljes írásához.

A folyamathoz csatlakozó bloggerek és kritikusok egy-egy jegyet is adnak az adott könyvre, amelyekből átlagot számolunk. Mostantól ez az átlagjegy látható a recenziók elején (mint az a legutóbbi recenzióink többségénél látszik már), százalék formájában. A könyveket így 1%-tól 100%-ig értékeljük, a 100% a mindenki által tökéletesnek vélt regény. A jegyet tartalmazó kép elvihető, azaz beágyazható tetszés szerint bárhozá. Reményeink szerint hamarosan helyenként viszontlátjuk egy-egy könyv ajánlója kapcsán.

A közös osztályzat a jövőben azt is lehetővé teszi, hogy ez alapján állítsunk össze best of listákat, hiszen egy csapásra nem egy, nem kettő, hanem akár több tíz kritikus véleménye szabályozza majd azt, hogy adott periódusban milyen könyv nyerte el a véleményezők tetszését, és melyik kötet volt bukta. Alig várjuk, hogy ezt év végén már kipróbálhassuk!


Vidd hírét!