Kiadják John Lennon leveleit

Vidd hírét!
 
 

A The Lennon Letters-ben az egykori Beatles-zenész levelezését olvashatjuk majd, ez az első alkalom, hogy Yoko Ono közel engedett valakit saját archívumához, és ő is segítette Hunter Daviest a levelek szétválogatásában. A Beatles egyetlen hivatalos életrajzírója Lennon egykori barátait, ismerőseit is felkereste a levelekért, de szerzett értékes darabokat gyűjtőktől és kereskedőktől is. Lennon levelei ugyanis mesés összegekért keltek el különböző árveréseken az elmúlt években. Még arra is volt példa, hogy olyan levélhez ragaszkodott az egykori címzett, amelyben Lennon tulajdonképpen kiosztotta az illetőt – egy műbírálóról van szó, akihez Lennon saját kézzel írt levelet 1971-ben. Az eredeti levél 2003-ban kelt el egy aukción, több mint 38 000 dollárért.

Lennon 1981-ben halt meg, az SMS-ek és e-mailek korszaka előtt, így minden levelét kézzel írta. A toll és a papír volt az eszköze, jó kliense volt a postának, rengeteget írt: leveleket és képeslapokat küldözgetett, barátoknak, családtagoknak, rajongóknak, újságíróknak, szervezeteknek és ügyvédeknek írta a sorait.

A jövő ősszel angolul megjelenő kötetben Lennon leveleit kronológiai sorrendbe szedik, hogy ezzel is szemléltethessék az egykori legenda életének különböző szakaszait. Állítólag több mint 200 levél kerül így az olvasókhoz, némelyikük Lennon eredeti kézírásával.


Vidd hírét!