Ugron Zsolna kedvenc olvasmányai

Vidd hírét!
 
 

Általában mennyit olvas?

Sajnos nem eleget. De próbálok naponta pár oldal elolvasására találni egy fél órát-órát, és nyugalmasabb  időszakokban jól elnyújtani ezt az időt. Amióta megjelent az első könyvem, talán kicsit több mentségem van önmagam előtt arra, hogy több időt töltsek olvasással, mint szegről-végről írással foglalkozó ember.

Mi a kedvenc műfaja?

Nincs kedvenc műfajom. A sci-fi től a gyerekversekig mindent szívesen olvasok. Csak jó legyen.

Mit olvas éppen most?

Tóth Krisztina novelláskötetét (Hazaviszlek, jó?), Balzactól az Emberi színjátékot,  Szabó Magdától a Régimódi történetet, Martin Amis: The Rachel Papers című könyvét. Szeretek egyszerre több könyvet olvasni.

Ki a kedvenc szerzője?

Erre talán még lehetetlenebb válaszolni, mint kedvenc könyveket kiválasztani. Életkortól, élethelyzettől, az éppen elolvasott könyvektől függően mindig más… Ha éppen öt perce olvastam valakitől valami nagyon jót, ami még ott dolgozik bennem, akkor egy ideig ő a kedvencem… Nemrég például ezt olvastam, az interneten bukkantam rá, László Noémitől, és nagyon szerettem.

Melyek a legkedvesebb olvasmányai?

Nagyon sok kedves könyvem van, Bulgakov A Mester és Margaritáját újra és újra elolvasom, megúnhatatlan. Szerb Antal Szerelem a palackban novella gyűjteményét is. Mindig kikapcsol és megnyugtat ahogy mesél. Nagyon szerettem Alan Bennett: The Uncommon Reader című könyvét, szép történet, kis könyv, nagyszerűen, brilliánsan megírva. Nemrég elkezdtem kortárs indiai szerzőket olvasni, Amitav Gosh: The Glass Palace című könyve teljesen elvarázsolt, talán azért is mert mindig is szerettem a történelmi regényeket, kamaszkoromban például minden Passuth könyvet elolvastam. De mostanában több kortárs szépirodalmat, prózát és verseket olvasok. A kedvencek sorát nehéz lenne folytatni, inkább csak a szeretett, véletlenszerűen eszembe jutó könyveket tudnék említeni, de félek a sor így is túl hosszú lenne.

 


Vidd hírét!