Posztumusz Crichton-regény

Vidd hírét!
  •  
  •  

A HarperCollins bejelentette, hogy novemberben, három évvel a szerző halálát követően kiadják Michael Crichton utolsó regényét is. A Micro című regényt Richard Preston (A Kobra-ügy, Halálzóna) fejezte be a Crichton által hátrahagyott jegyzetek és vázlatok alapján. Crichton 2008 november negyedikén hunyt el, a torokrák végzett vele. Az asszisztense két bejezetlen munkát talált a számítógépén; a Kalózvizeken azóta magyarul is megjelent (IPC Könyvek, 2010), a Micro pedig novemberben kerül az angol könyveboltok polcaira. A kiadó egy Jurassic Park-féle high concept thrillert ígér őszre a szerző rajongóinak.


Richard Preston, aki maga is hasonló regényeket ír, elismerően nyilatkozott Michael Crichton munkásságáról, és hozzátette: „Számomra ellenálhatatlan kihívásnak bizonyult Crichton regényének a befejezése, és az a gondolat vezérelt az írás közben, hogy tisztelettel kell adóznom korunk egyik legkreatívabb írójának munkássága és képzelőereje előtt.”

A HarperCollins sietett kijelenteni, hogy nincs szándékukban Mr. Crichton nevét felhasználva egy új franchise-t létrehozni, és a siker reményében regények sorozatát publikálni a neve alatt, ahogyan az történt Robert Ludlum esetében.

A Micro egy hawaii biotechnológiai cégről szól, és néhány végzős egyetemistáról, akik egy esőerdőbe keverednek. A Jurassic Park szerzőjétől ez ígéretesen hangzik – reméljük, hogy az amerikai kiadás után nem kell sokat várni a magyar fordításra sem.

 


Vidd hírét!
  •  
  •