Új e-olvasók

Vidd hírét!
  •  
  •  

Május végén, a Book Expo America első napján mutatta be a Kobo az új e-olvasóját, az új Kobo Touch-ot. Az elektronikus könyvolvasó zsebkönyv méretű – a gyártó szerint belefér egy nadrágzsebbe –, a Neonode zForce infravörös letapogatási megoldásának köszönhetően érintőkijelzős vezérlést kapott. A készülék egy feltöltéssel akár két hétig is használható: egészen pontosan 10 000 lapozást tesz lehetővé, hiszen a 16 szürke árnyalat megjelenítésére alkalmas e-papír megjelenítő csak az oldalak újrarajzolásához igényel energiát. Az ismeretlen felbontású, 6 hüvelykes érintőkijelzővel szerelt készülék 1000 könyv tárolására alkalmas 1 GB belső memóriát, microSDHC kártyafoglalatot, microUSB csatlakozót, integrált könyvesbolt elérést, hatnyelvű kezelőfelületet és állítható betűtípusokat kapott. A fekete és fehér árnyalatban kiadásra kerülő, 165x114x10 milliméteres és 200 grammos Kobo eReader Touch Edition az Egyesült Államokban nettó 129,99 dollárért kapható. A cég előző elektronikus könyvolvasója 130 dollárról csökkent 99-re.


A Kobo elsősorban Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon népszerű, itt vezeti az eladási listákat. Az Egyesült Államokban eddig be kellett érje a negyedik hellyel: a Kindle, a Nook és a Sony eReader jobban fogy, de most, a Borders-szel kötött új együttműködéstől az eladások növekedését várják a Kobónál.

[vimeo width=”640″ height=”360″]http://vimeo.com/24116021[/vimeo]

A Kobo Touch egy új alkalmazással is rendelkezik: a Kobo’s Reading Life azt figyeli, hogy a készülék tulajdonosa mit, mennyit és milyen sűrűn olvas, és ezen adatok alapján ajánl olvasnivalót. A gyártó szerint az alkalmazás kapcsolható a facebook és a twitter profilhoz is.

Ezzel egyidőben a Barnes & Noble is a piacra dobta legújabb e-olvasóját, a Simple Touch Readert. William Lynch, a Barnes & Noble vezérigazgatója azt mondta: az új olvasó annyira egyszerű, hogy a nagyik is használhatják. A fekete-fehér érintőképernyőn szavakat és mondatokat lehet kijelölni, aláhúzni, egy pop-up billentyűzet segítségével pedig jegyzeteket is fűzhetünk az olvasott anyaghoz. A gyártó szerint ez a készülék bírja a legtovább egy feltöltéssel, közel két hónapig.

Forrás: LA Times és mobilarena

 


Vidd hírét!
  •  
  •