Setét Torony 4,5

Vidd hírét!
  •  
  •  

A horror koronázatlan királya egy új könyvön dolgozik: a 11/22/63 című regénye november 8-án fog megjelenni angolul, és lesz benne időutazás meg John Fitzgerald Kennedy is, szóval egy csapásra feltehetően nagyon széles és színes olvasótábort vonz majd ez a könyv. Egy sajtóközleményben bevallotta, hogy amíg a 11/22/63 szerkesztésén dolgozott, újra elkezdett gondolkodni – és álmodni – a Belső-Világról. Saját bevallása szerint rájött, hogy a Setét Torony sztorijában van egy lyuk: az olvasók eddig nem tudhatták meg, hogy mi történt Rolanddal, Jake-kel, Eddievel, Susannah-val és Csivel a Smaragdváros elhagyása (a Varázsló és Üveg című könyv vége) és a Calla Bryn Sturgis-i felbukkanásuk (a Callai farkasok kezdete) között.


Úgy döntöttem, hogy egy vihar volt. Egy hirtelen és  pusztító vihar. Egy olyan, ami különösen veszélyes a Csihez hasonló szőrmókusokra. Apránként a történet alakot öltött: lovasok sorát láttam magam előtt, köztük Roland régi társát, Jamie DeCurry-t, amint az erős szél által felkavart homokfelhőben megjelenik. Egy levágott fejet láttam egy kerítésre tűzve. Egy veszélyekkel teli mocsarat láttam. Pont eleget ahhoz, hogy látni akarjam a végét is. Röviden: visszatértem, hogy egy kicsit újra meglátogassam a barátaim an-tetjét. Az eredmény pedig egy új regény, aminek a The Wind Through the Keyhole lett a címe. Kész van, és abban bízom, hogy jövőre meg is jelenhet. (forrás: A Setét Torony)

King szerint a regény rövidebb, mint a sorozat befejező része, a magyarul 944 oldalt számláló A Setét Torony, de hosszabb, mint a sorozat első része, A Harcos (magyar fordításban 248 oldal). Mivel a történet a negyedik és az ötödik rész közé ékelődik be, ezért a szerző stílusosan a 4,5. epizódnak nevezte el. King ügynöke, Chuck Verill azt mondta, hogy a könyv mesés, és egyformán kielégíti majd a Setét Torony rajongóit, és azokat is, akik eddig még nem olvasták a sorozatot. Az ígéretek szerint a történet önállóan is értelmezhető lesz, így azok is élvezni fogják, akik nem ismerik az előzményeket.

Magyarországon az Európa Kiadó gondozásában jelent meg a Setét Torony összes eddigi része, és feltehetően  a The Wind Through the Keyhole is eljut a magyar olvasókhoz még 2012-ben.

 


Vidd hírét!
  •  
  •