James Patterson rekordja

Vidd hírét!
 
 

James Patterson jelenleg több kategóriában is csúcstartó, ma azonban ezt még megfejeli eggyel. Az amerikai szerző kiadója úgy tudja, hogy még nem volt arra példa, hogy valakinek ugyanazon a napon jelenjen meg két könyve. Patterson hétfőn, június 27-én erre készül.

Az egyik kötetet Michael Ledwidge-el közösen írták, a thriller a Now You See Her címet viseli. A könyv úgy kerül ma az amerikai könyvesboltok polcára, hogy a csomagoláson ott a felhívás – „Ne feledd a gyerekeket, ha már itt vagy.” – és a másik könyv borítója. A Middle School: The Worst Years of My Life-ot Chris Tebbetts-szel írta, a 8-12 éveseknek szánt kötetet Laura Park illusztrációi díszítik. Patterson azt állítja, nem emlékszik, hogy honnan származik az ötlet, miszerint egy napon két könyvet dobjon a piacra. Kívülről mindenképp ügyes fogásnak tűnik.

Ez egy jó alkalom arra, hogy a szülőket ráébresszük: az ő feladatuk egy jó olvasmányt szerezni a gyerekeiknek mondta Patterson a USA Todaynek. – Olyan könyveket kell a kezükbe adni, amely után maguktól kérik a következőt. Az olvasás – tette hozzá Patterson – egyféle izom, amit használni kell.

Patterson 13 éves fia is lassan és nehezen szokott rá az olvasásra, de most csillapíthatatlan az étvágya, ha könyvekről van szó, mondja az író. Jack, a fia inspirálta a szerzőt a gyerekkönyvek írására, így most Patterson nevéhez a népszerű krimik mellett olyan, gyerekeknek szánt sorozatok címei fűződnek, mint a Maximum Ride és a Daniel X. A 64 éves író egy gyerekkönyveket forgalmazó webáruházat is létrehozott.

Patterson az elmúlt egy évtizedben 19 regényével került fel a USA Today sikerlistájának élére. Az idén még 5 könyve jelenik meg, ebből három a felnőttekhez szól, kettő pedig a kicsikhez.

 


Vidd hírét!