James Patterson rekordja

Vidd hírét!
  •  
  •  

James Patterson jelenleg több kategóriában is csúcstartó, ma azonban ezt még megfejeli eggyel. Az amerikai szerző kiadója úgy tudja, hogy még nem volt arra példa, hogy valakinek ugyanazon a napon jelenjen meg két könyve. Patterson hétfőn, június 27-én erre készül.


Az egyik kötetet Michael Ledwidge-el közösen írták, a thriller a Now You See Her címet viseli. A könyv úgy kerül ma az amerikai könyvesboltok polcára, hogy a csomagoláson ott a felhívás – „Ne feledd a gyerekeket, ha már itt vagy.” – és a másik könyv borítója. A Middle School: The Worst Years of My Life-ot Chris Tebbetts-szel írta, a 8-12 éveseknek szánt kötetet Laura Park illusztrációi díszítik. Patterson azt állítja, nem emlékszik, hogy honnan származik az ötlet, miszerint egy napon két könyvet dobjon a piacra. Kívülről mindenképp ügyes fogásnak tűnik.

Ez egy jó alkalom arra, hogy a szülőket ráébresszük: az ő feladatuk egy jó olvasmányt szerezni a gyerekeiknek mondta Patterson a USA Todaynek. – Olyan könyveket kell a kezükbe adni, amely után maguktól kérik a következőt. Az olvasás – tette hozzá Patterson – egyféle izom, amit használni kell.

Patterson 13 éves fia is lassan és nehezen szokott rá az olvasásra, de most csillapíthatatlan az étvágya, ha könyvekről van szó, mondja az író. Jack, a fia inspirálta a szerzőt a gyerekkönyvek írására, így most Patterson nevéhez a népszerű krimik mellett olyan, gyerekeknek szánt sorozatok címei fűződnek, mint a Maximum Ride és a Daniel X. A 64 éves író egy gyerekkönyveket forgalmazó webáruházat is létrehozott.

Patterson az elmúlt egy évtizedben 19 regényével került fel a USA Today sikerlistájának élére. Az idén még 5 könyve jelenik meg, ebből három a felnőttekhez szól, kettő pedig a kicsikhez.

 


Vidd hírét!
  •  
  •