Megfilmesítik A szabadulást

Vidd hírét!
  •  
  •  


Jason Keller forgatókönyvírót kérték fel arra, hogy Justin Cronin 2009-es regényéből, A szabadulásból forgatókönyvet írjon a Fox 2000 számára. A filmet Matt Reeves rendezi, áprilisban keztek el dolgozni a projekten. A produkciót Ridley Scott egyengeti; John Logan, a Gladiátor és az Aviátor forgatókönyvírója már írt egy vázlatot a regény alapján, de most inkább Kellerre bízták a munkát.

Justin Cronin A szabadulás című poszt-apokaliptikus látomása egy ezer évet átfogó trilógia első része. A páratlan reklámkampánnyal beharangozott kötet megjelenését óriási várakozás előzte meg a tengerentúlon. Ennek megfelelően már a boltokba kerülésének hetében fölkerült a New York Times bestsellerlistájára, ahol egészen a negyedik helyig jutott. A regény már megjelenése előtt bő másfél évvel nagy port kavart, ugyanis még kéziratban volt, amikor a megfilmesítés jogát példátlanul magas összegért megvásárolta a Fox 2000 filmstúdió.

A szabadulás cselekménye a jövőben játszódik. Egy, a kormányzat által is finanszírozott kísérlet, amelynek célja az emberi élet meghosszabbítása, kudarcba fullad, és a kísérleti alanyok zombikká változnak, majd kiszabadulnak a Colorado-hegységbeli telepről, és a fertőzés lavinaszerűen terjedni kezd. Egyre több ember válik hozzájuk hasonló vérszomjas szörnyeteggé. Egyedül Amy, a hatéves kislány szervezete reagál másképpen a vírusra. Ő lehet az emberiség megmentője. – A könyv magyarul a Cartaphilus Kiadó gondozásában jelent meg 2010-ben.

[youtube width=”560″ height=”349″]http://www.youtube.com/watch?v=NMb88Y1Xn0k[/youtube]

Jason Keller a közelmúltban egy másik adaptáció forgatókönyvét is megírta. A Machine Gun Preacher c. film Sam Childers önéletrajzi regénye, az Another Man’s War alapján készült, a premierre ez év szeptemberében kerül sor. Keller jelenleg egy másik forgatókönyvön is dolgozik: a Go Like Hell-t szintén a Fox készíti, ott Michael Mann ül a rendezői székben.

 


Vidd hírét!
  •  
  •