Létrejött az 5K Központ

Vidd hírét!
  •  
  •  

Létrejött az 5K Központ, hogy új oktatási modellt honosítson meg a jelenkori magyar oktatási kultúrában, és alternatívát kínáljon a szabadidő hasznos eltöltésére, továbbá közelebb hozza a kortárs kultúrát a közönséghez. Az alapvetően a modern nyugati pedagógiai mintára létrejött iskola filozófiája, hogy a kreativitás örömforrás lehet, és a kultúra boldogság.


A főként irodalmi profilú oktatási központ alapítói, Menyhért Anna, Lóránd Zsófia és Balogh Endre hisznek benne, hogy felnőttek, kicsi gyerekek és diákok maguk is eljuthatnak a számukra leginkább megfelelő kreatív kifejezésmódokig – ám könnyebben elsajátíthatják őket, ha hozzáértő tanárok segítik őket ebben a folyamatban, és mások példáit is megismerhetik.

Az alapítók, akik több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a kreatív írás, a kommunikáció és a művészettudományok terén, olyan tapasztalt, neves és közismert tanárokat és előadókat kértek föl, mint Berg Judit, Csaplár Vilmos, Háy János, Marék Veronika, Nádas Péter, Karafiáth Orsolya, Szilágyi István, Takács Zsuzsa vagy Tóth Krisztina.

A tervezett kurzusok között szerepel a kétéves akkreditált íróiskola felnőtteknek, valamint egy, illetve két féléves órák: kreatív újságírás, médiaiskola gyerekeknek, kreatív meseórák kicsiknek, szerelmi költészet kurzus nemtől, kortól függetlenül, az opera titkait firtató, kortárs képzőművészeti és angol nyelvű kreatív írás kurzus. Az 5K Központ együttműködő partnere a szabadegyetemi oktatás terén komoly hagyományokkal bíró Kossuth Klub, melynek Múzeum utcai épületében kezdődik október elején az oktatás.

További információk a kurzusokról, az iskola oktatóiról, és a jelentkezés feltételeiről, online jelentkezsi lapok: http://www.5kkozpont.hu


Vidd hírét!
  •  
  •