Twitteren írt novellák

Vidd hírét!
  •  
  •  

A BBC úgy döntött, hogy a Radio 4 2012 tavaszától már csak heti egy alkalommal sugároz novellákat az éterbe, eddig heti három alkalommal hallgathattak ilyeneket a műfaj kedvelői. A Radio 4 eddig nagylelkűen támogatta ezt a műfajt, tőlük jött a legtöbb megrendelés ezen a téren. A műsorrács átalakításával vált szükségessé az intézkedés, ez ellen tiltakozik a The Society of Authors. Júliusban már küldtek egy tiltakozó levelet a BBC-hez, azt olyan írók írták alá, mint Stephen Fry vagy Sarah Duncan.


Most továbbléptek: egy „tweetathon”-t, egy maratoni, twitteren szőtt novellaírást indítottak útjára, amellyel a novellák fontosságára akarják felhívni a figyelmet. A projekt öt hétig tart, minden héten egy-egy ismert író indít el egy novellát a twitteren egy mondattal, azt kell folytatni. Egy zsűri óránként dönt arról, hogy a beérkezett javaslatok közül melyik legyen a novella következő mondata. Az így elkészült írásokat végül a Society of Authors hivatalos weboldalán teszik közzé.

Az első héten Ian Rankin (Pokolvidék, Sötét jelen) kezdte a novellát, ezen a héten Sarah Waters (Suhog a selyem, libben a bársony) írta meg az első mondatot az e heti műhöz. Az öt hét folyamán még Neil Gaiman, Joanne Harris és Simon Brett vesz részt az akcióban.


Vidd hírét!
  •  
  •