Készül A ragyogás folytatása

Vidd hírét!
  •  
  •  

Hamarosan kész lesz Stephen King az 1977-es, mára már kultikusnak számító A ragyogás c. regényének folytatásával, amely angolul a Dr. Sleep címet kapta. Az író szeptember 23-án olvasott fel egy teljes fejezetet a készülő regényből a George Mason Egyetemen, a virginiai Fairfax-ben, egy díjátadó ünnepség keretében. Itt a szerzőt Mason-díjban részesítették – a díjat olyan íróknak adják, akik alkotásaikkal komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy az irodalom minél szélesebb körökhöz eljuthasson. Íme a szóban forgó fejezet King tolmácsolásában:


 [youtube width=”420″ height=”315″]http://www.youtube.com/watch?v=Dd2lf88w-8g[/youtube]

A folytatásnak a főszereplője A ragyogásból megismert Danny Torrance, aki mostanra már a negyvenes éveit tapossa, és egy New York-i elfekvőben dolgozik. Természetfeletti adottságait arra használja, hogy fájdalommentesen a túlvilágra segítse a halál küszöbén állókat. Egy napon egy vándorló bandába botlik: ezek a szellemi vámpírok az emberek energiáját használják táplálékul, Danny pedig meg kell küzdjön velük. Az író hivatalos oldalának egyik közleménye szerint King jelenleg is dolgozik a regényen, megjelenési dátuma még nem ismert.

Érdekes előzményei vannak amúgy a Dr. Sleepnek: először 2009 novemberében beszélt arról King, hogy játszadozik a A ragyogás folytatásának gondolatával. Akkor éppen Torontóban járt egy könyvbemutatón, A Búra alatt c. regényét promoválta. Pár héttel később a saját weboldalán szólította szavazásra a rajongóit, és azt kérdezte, melyiket olvasnák szívesebben: a A ragyogás vagy a Setét Torony folytatását? A szavazást 2009 december 31-én zárta le, a végeredmény pedig egészen elképesztő volt: a Dr. Sleepre 5 861-en szavaztak, a The Wind Through the Keyhole-ra pedig 5 812-en. Gyakorlatilag mindkettőt érdemes lesz folytatnia, a rajongók alig várják.


Vidd hírét!
  •  
  •