Rossz hír a Vince Flynn rajongóknak

Vidd hírét!
  •  
  •  

Flynn, aki a politikai thriller műfajában alkotott nagyot, tegnap tette közzé honlapján a hírt, hogy mivel a sugárkezelések túlságosan kimerítik, úgy érzi nem tud kellőképpen összpontosítani a regényírásra.


A többek között A hatalom korlátai, a Védelmi hiba, A tisztesség nyomában és a Harmadik lehetőség szerzője állítása szerint remélte, hogy a Kill Shot karácsonyra már a könyvesüzletek polcaira kerül, ám orvosai szerint csupán novemberre nyerheti vissza korábbi erőnlétét. „Utána majd, azt mondják, jobban fogom érezni magam, mint bármikor az elmúlt két évben”, mondta Flynn.

Korábban Flynn elárulta, hogy tavaly novemberben diagnosztizálták nála a hármas stádiumú prosztatarákot és néhány hónapja, júniusban kezdte el a sugárkezelést.

„A kezelések első felében még folytattam a regényírást, ám szeptember elején már jelentkeztek a kimerültség tünetei, ekkor már nagyon fárasztó volt egy-két óránál többet összpontosítanom az írásra” olvashatjuk az író nyilatkozatában.

Ahelyett, hogy egy olyan regényt írjon, ami nem éri el az eddigi Rapp-regények színvonalát, ügynökével és kiadójával inkább úgy döntöttek, hogy a publikálást jövő februárra halasztják.

A regényben újra a Flynn regényekből már jólismert terroristaellenes aktivista, Mitch Rapp kalandjait követhetjük nyomon, aki egy repülőgép-katasztrófa felelősei után nyomoz. A thriller, hasonlóan az eddigi Flynn regényekhez valós ihletettségű, hiszen a repülőgép-szerencsétlenség a valóságban is megtörtént: 1988 december 21-én a London-New York útvonalon repülő Boeing 747-es járat megsemmisült, roncsai a skóciai Lockerbie kisvárosára zuhantak. A katasztrófát követő nyomozás során kiderült, hogy a gép első rakterében egy 350-450 gramm közötti tömegű plasztikbomba robbant. A Kill Shot lesz az író tizenharmadik regénye.

“Elnézést kérek mindazoktól, akiknek ez a halasztás kellemetlenséget okoz, és ígérem, hogy megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a Kill Shot majdani olvasói majd úgy érezzék, hogy megérte a pár hónapnyi várakozás,” olvashatjuk Flynn bejelentésében. Befejezésül mély háláját fejezte ki rajongói iránt a „türelmükért, imáikért és jóindulatukért”, továbbá üzeni nekik, hogy bízzanak benne.

Forrás: forbes.com


Vidd hírét!
  •  
  •