Irodalmi pályázat – Ottlik 100

Vidd hírét!
  •  
  •  

Kőszeg Város Önkormányzata és a Jurisich Miklós Gimnázium Ottlik Géza születésének századik évfordulója alkalmából, rá emlékezve film- és irodalmi pályázatot hirdet középiskolások részére. A pályázaton részt vehet minden középiskolás diák. Az irodalmi pályázatra Ottlik Géza Iskola a határon című regényéhez kapcsolódó verseket, tanulmányokat, esszéket és novellákat várnak. A mű terjedelmére vonatkozó feltételek:


  • a prózai alkotásoknál maximum 10 A/4-es oldal 14-es betűmérettel, 1.5-es sorközzel;
  • egy pályázó több művel is jelentkezhet;
  • nevezési díj nincs.

A pályázat jeligés, az alkotók nevét, címét, elérhetőségét zárt borítékban kérik az alkotásokhoz mellékelni, továbbá kérik, hogy a pályázók egy, jól olvasható példányban postán küldjék el munkáikat, és a borítékra kívülről írják rá, hogy melyik kategóriában pályáznak (így pl.: „esszépályázat”, „prózapályázat” vagy „tanulmány-pályázat”).
Filmetűd és dokumentumfilm készítésével is pályázni lehet, ezek is az Iskola a határon című regényétől inspirált munkák kell legyenek – ezekről bővebb információval szolgál Kőszeg Város Önkormányzatának honlapja, mi inkább a pályázat irodalmi részére hívnánk fel kedves olvasóink figyelmét.

A pályázatokat a következő címre várják:

Jurisich Mikós Gimnázium és Középiskolai Kollégium
9730, Kőszeg, Hunyadi János u. 10.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. március 31. Eredményhirdetésre 2012. május 11-én, Ottlik Géza születésének 100. évfordulója kapcsán rendezett ünnepségsorozat keretében kerül sor.
A zsűri film-és irodalom kategóriában 3-3 díjat és 1-1 különdíjat oszt ki. Különdíjban részesülnek az Arany János Tehetséggondozó Program legjobb pályázói. Ezenkívül a legjobb pályázatot beküldők megkapják Ottlik Géza Iskola a határon című regényének egy-egy példányát, és az író életéről és munkásságáról szóló tanulmánykötetet a Savaria University Press kiadásában. Az ígéretek szerint a díjazottak munkái felkerülnek az egyelőre még nem működő ottlik100.hu weboldalra is.


Vidd hírét!
  •  
  •