Újdonságok a tengerentúli sikerlistákon

Vidd hírét!
 
 

A New York Times sikerlistáján január közepén Dean R. Koontz új regénye számít újdonságnak: a 77 Shadow Street rögtön az első helyen kezdett a héten. A borzongatás második számú nagymestere legújabb művében egy kísértetjárta házról ír; a Pendleton ház Shadow Hill legmagasabb pontján áll, egy iparmágnás építtette az 1800-as évek végén, s a grandiózus épületre kezdetektől fogva baljós árnyak vetültek. Történt itt már öngyilkosság, tömeges mészárlás, s a rossz nyelvek mindenféle gonosz dolgokról suttogtak, ha szóba került a Pendleton ház. Az 1970-es években aztán újrakeresztelték az épületet, a környék egyik luxus apartmanházává avanzsált, és sötét múltját mindenki elfelejtette. Napjainban azonban újra furcsa jelenségek otthona lesz a ház: megmagyarázhatatlan árnyak táncolnak a falakon, a biztonsági kamerák furcsa képeket sugároznak, fantomok sikoltoznak különös nyelveken, nem emberi lények bújkálnak az alagsorban, a liftek nem állnak meg az alagsor szintjén, és ismeretlen mélységekbe viszik utasaikat. Életre kel a Shadow Street 77 szám alatti ház. Borzongató, ígéretes.

A USA Today sikerlistáján ezen a héten három újonc is van, ezek közül Janet Evanovichnak (Stephanie Plum-sorozat) és a romantikus könyvek szakértőjének, a többszörösen díjazott Dorien Kelly-nek a közös munkáját, a Love in a Nutshell-t emelnénk ki. A regény főszereplője Kate Appleton: a nőt éppen elhagyta a férje, kirúgták a munkahelyéről, és egyetlen vágya, hogy a világtól távol, szüleinek nyaralójába menekülhessen, a Michigan-tó partjára. Kate azt tervezi, hogy a nyaralót, amely a The Nutshell nevet viseli, átalakítja egy kis panzióvá. Ehhez azonban pénzre lenne szüksége – és az nincs. A helyi sörfőzde tulajdonosa, Matt Culhane azonban segítene rajta: 20 000 dollárral honorálná meg Kate-nek, ha a nő kiszimatolná, hogy az alkalmazottak közül ki szabotálja a sörfőzdét. Újnak számít a városban, senki nem gyanítaná hátsó szándékait. Igen ám, de Kate nem szereti a sört, szemmel láthatóan senki nem bízik meg benne, ő pedig elkerülhetetlenül belehabarodik megbízójába. Mi sül ki ebből?

James Patterson Jack Morgan-sorozatának második kötete is újonc a listán, a Private: #1 Suspect-et, akárcsak az első részt, Maxine Paetróval együtt hozták tető alá. Jack Morgan egykor a Haditengerészet helikopterpilótája volt, ma a világ egyik legjobb magánnyomozó irodáját vezeti, emberei a legügyesebbek, a leggyorsabbak, technikailag a legjobban felszereltek, és mindig minden ügyet megoldanak – mintha csak egy sor James Bondot látnánk, nem? A második kötetben maga Jack kerül bajba: egykori szeretőjét holtan találják Jack ágyában, s az első számú gyanúsított maga a főhős. Miközben a rendőrség Jack-et, a gyanúsítottat vizsgálja, ő egy szállodalánc igazgatójának megbízásából keres egy gyilkost, és lopott gyógyszerek után nyomoz. Egyszerre szakad rá az ég minden irányból. A könyv angol nyelvű ajánlója szerint James Patterson legjobb formáját nyújtja ebben a könyvben is – ha majd megjelenik magyarul is, elbírálhatjuk, hogy ez az állítás igaz-e.


Vidd hírét!