Coelho-regények ingyen – Coelhotól

Vidd hírét!
  •  
  •  

Gyakorlatilag kalózkodásra buzdítja olvasóit a népszerű brazíliai író, Paulo Coelho. Legújabb kampányában a The Pirate Bay-jel szövetkezett, s a torrentoldalról a szerző engedélyével tölthető le néhány regénye. A világ torrentezőit arra biztatja, hogy egyesítsék erőiket, és osszák meg minden eddigi munkáját. Coelho már több mint egy évtizede támogatója az illegális letöltéseknek, 1999-ben ugyanis egész pozitív tapasztalatot szerzett Az alkimista kalózmásolatának elterjedésével. A szóban forgó regény orosz fordítása 1999-ben a szerző engedélye nélkül került fel a világhálóra, ám ez nemhogy károsította volna a könyv oroszországi eladásait, de megtöbbszörözte azt: 2002-ig egymillió példány fogyott belőle az orosz könyvesboltok polcairól, napjainkra ez a szám meghaladta már a tizenkét milliót.


Ingyen letölthetitek a könyveimet, írja a hazánkban is népszerű brazil szerző a saját blogján, s ha tetszettek a könyvek, vásároljátok meg a papírkötésű változatát is. A dolog a jelek szerint működik: az egyik olvasója azt írta, hogy ő a neten keringő kalózmásolatok nélkül soha nem ismerte volna meg Coelho regényeit. A letöltések után határoztam el, hogy meg is fogom venni őket, írta az egyik Coelho-rajongó, aki elmondta: az ingyenes (illegális) kópiákat mintának tekintette, s ha tetszett, meg is vette a könyvet.

Coelho szerint egy írónak minden vágya, hogy minél többen elolvassák azt, amit írt, legyen az egy blogon, egy újság lapjain, egy füzetben vagy egy falon. Minél többször hallunk egy számot a rádióban, annál inkább meg akarjuk venni a CD-t, állítja a szerző. Ugyanez érvényes az irodalmi művekre is. Minél többen terjesztik egy könyv kalózmásolatát, annál jobb az illető könyvnek, teszi hozzá Coelho. Ha tetszik valakinek a könyv eleje, a következő napon meg fogják vásárolni a teljes kötetet egy boltban, mert nincs annál unalmasabb, mint hosszú szövegeket olvasni a számítógép képernyőjén. A számadatok őt igazolják: Coelho regényeiből világszerte több mint százmillió fogyott, műveit 71 nyelvre fordították le, és több mint 150 országban kerültek a boltok polcaira.


Vidd hírét!
  •  
  •