Madárcsicsergés és romantikus könyvek

Vidd hírét!
  •  
  •  

A General Press Kiadó márciusban is gondol a romantikus regények szerelmeseire, és folytatja Elizabeth Hoyt regényeinek a sorát. Legújabb könyve, a Szenvedély a 18. századi Angliában játszódik, ahol szenvedélyes szerelem és érzékiség, árulások és kalandok várnak az olvasóra. Várhatóan március utolsó napjaiban jelenik meg.


Sir Alistair Munroe, a gyarmatokat is megjárt természettudós visszavonultan él Skócia mélyén fekvő ósdi kastélyában, Castle Greavesben. Testén jól látható nyomait viseli az angol-francia gyarmati háború egyik csatájának és az azt követő megtorlás borzalmainak, amelyek a lelkén is sebet ütöttek. Egy zord éjszakán váratlan látogatók zavarják meg a magányát. A gyönyörű Helen Fitzwilliam – aki két kisgyermekével menekült el Londonból szeretője és gyermekei apja elől – váltig állítja, hogy a házvezetőnői állás reményében érkezett a kastélyba. Sir Alistair minden erejével azon van, hogy távol tartsa magától és a kastélytól Helent, ám a nő bájával, érzékenységével, szelíd határozottságával elbűvöli a mogorva természettudóst, aki lassan lebontja a lelke köré épített vastag falakat. Kettejük történetében újraéled a Szépség és a Szörnyeteg meséje, és megtörténik a varázslat.

A Pioneer Books női kiadóként aposztrofálja magát, és a kínálat nem hazudtolja meg ezt az állítást. Március második felére ígérik Allison Winn Scotch regényét, a Talált vágyak osztályát, ami ízig-vérig női könyv. Ez a szabadúszó újságíró első regénye, 2007-ben vetette papírra.

A befolyásos New York-i szenátornő főtanácsadójaként Natalie keményen dolgozik, sokat túlórázik, és a munkája minden percét élvezi. Aztán elhanyagolt barátja egyszer csak bejelenti, hogy részéről ennyi volt. És ez még csak a kezdet. Az orvosa mellrákot állapít meg nála – és az ellen nem elég a nyers ambíció meg a kőkemény elszántság. Natalie-nak a választók élete helyett most a sajátját kell megváltoztatnia. Itt az ideje elgondolkodnia azon, hogy eddig milyen döntéseket hozott. Először is megkeresi élete öt szerelmét, hogy megtudja, miért romlott el a kapcsolatuk. És miközben visszatér a múltba, talán új lehetőségek nyílnak előtte – és esetleg arra is rájön, hogy az életen nemcsak átszáguldani lehet, hanem élni is.

Végül, de nem utolsó sorban álljon itt egy nem hagyományos értelemben vett romantikus könyv: a svéd Käbi Laretei Hová tűnt az a nagy szerelem? című kötete. A Bergman-univerzum egyik kevésbé ismert szobája nyílik meg ebben a rövid könyvben, amely az észt származású, nemzetközi hírű zongoraművésznő és Ingmar Bergman egymásnak írt (főleg szerelmes) leveleit, valamint a szerző idevágó, egykorú naplóbejegyzéseit tartalmazza. Laretei és Bergman kapcsolata körülbelül tíz évig tartott az 1960-as években. Mindketten házasságban éltek, egymásba szerettek, elváltak, összeházasodtak, gyerekük született, végül elváltak, de egész életükben jó barátok maradtak. A könyv egy szép szerelem anatómiája, az önismeret, az öncsalás és önámítás nélküli önelemzés és önfeltárás olvasásra érdemes „talált tárgya”. Várhatóan március végén jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.


Vidd hírét!
  •  
  •