Mozijegyért és könyvért játszunk

Vidd hírét!
  •  
  •  

A Partvonal Kiadó a Susan Hill regénye alapján készített játékfilm magyarországi premierje alkalmával újra kiadta A fekete ruhás nő című kísértettörténetet, a könyv borítóját ezúttal a film plakátjához igazítva. A mozik itthon március 29-től, csütörtöktől vetítik a Daniel Radcliffe főszereplésével készült filmet, de két szerencsés nyertesünk már március 28-án, szerdán este megtekintheti a filmet, és hazaviheti a könyvet is! A mozijegyeket a produkció hazai forgalmazója, a Budapest Film, a könyveket pedig a Partvonal Kiadó ajánlotta fel.


Susan Hill ma az egyik legismertebb misztikus krimi- és detektívregény-író Angliában. A feketeruhás nő című regénye gótikus stílusú kísértettörténet, melyet Edgar Allan Poe is megirigyelhetne. A történetből az 1983-es első megjelenés után nem sokkal színdarab és tévéjáték is készült. A könyv utóélete rekordhosszúságúra nyúlt, a színpadi verziót Angliában és a világ más színpadain ma is játsszák. Kultikus kísértethistóriáról van tehát szó, melyből Daniel Radcliffe főszereplésével készült új filmváltozat.

[youtube width=”560″ height=”315″]http://www.youtube.com/watch?v=YEdbsVY6IcU[/youtube]

Arthur Kippst, a fiatal, házasodás előtt álló ügyvédet főnöke egy isten háta mögötti angol városkába küldi, hogy rendezzen egy hagyatéki ügyet. Arthur a halott ügyfél, a néhai Alice Drablow házába költözik be, hogy minden családi iratot feldolgozhasson. Nemsokára kiderül, hogy a kastély sötét és tragikus titkokkal van tele, a helyiek pedig elnémulnak, ha szóba kerül a ház vagy annak elhunyt lakója. Arthur akkor ijed meg igazán, amikor Mrs. Drablow temetésén a gyászolók között felfigyel egy fekete ruhát viselő, sápadt és beteges női alakra, akiről fokozatosan derül ki, ki is valójában. Valaha szép lehetett, ma már csak egy rejtélyes eredetű negatív érzelem lehel némi életet az arcába. Rémisztő és fájdalmas események veszik kezdetüket. Vajon milyen visszafordíthatatlan változást hoz ez a találkozás Arthur életébe?

A játék egyszerű: adunk egy betűhalmazt (a betűket abc-sorrendben adtuk meg), és ezen betűk felhasználásával minél több Partvonalas szerző vezetéknevét kell kirakni. Egyetlen szabály van: csak olyan szerzők számítanak, akik legalább egy könyvvel szerepelnek a Partvonal Kiadó weboldalán. Figyelem! Csak a vezetékneveket kell kirakni, és egy betűt többször is lehet használni. Íme a betűhalmaz:

a c e f h i l m n o r s

A fenti betűhalmazból Kazy Nikolett rakott ki a legtöbb nevet (huszonkettőt!), senki más nem volt ennyire ügyes! Gratulálunk! A második helyért már nagyobb harc volt, közel húsz személy kapott huszonegy nevet, közülük sorshúzással került ki a második győztes: Dénes Attila. A nyerteseknek gratulálunk! A nyereményük páros belépő A fekete ruhás nő premier előtti (!) vetítésére (Budapest, Mom Park, március 28, 20:00 óra) + két-két példány a film alapjául szolgáló könyvből (Partvonal Kiadó, 2012).

A játék március 22-én éjfélkor ér véget, eredményt március 23-án, pénteken délelőtt hirdetünk. A legtöbb vezetéknevet összerakó két játékos páros belépőt és két-két könyvet nyer. Figyelem! A premier előtti vetítésre március 28-án este 20 órától kerül sor a budapesti Mom Parkban, ezért ezen a játékon a fővárosiak előnyben vannak – de ez nem jelenti azt, hogy vidéki nyerteseink nem jöhetnek el a vetítésre, mindenki játszhat. A könyveket viszont ezúttal nem postázzuk, a könyvnyereményt a mozijeggyel együtt kapják meg a nyertesek. (Ha a nyertes nem jön el a vetítésre, a könyveket sem fogja megkapni.) Döntetlen esetén sorshúzással döntünk a nyertesek kilétéről!

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre nem küldünk.


Vidd hírét!
  •  
  •