Mit hozzon a nyuszi a gyerekeknek?

Vidd hírét!
  •  
  •  

A gyerek- és ifjúsági irodalom terén is széles és színes a paletta, ha a Nagyhéten (vagy kevéssel előtte) megjelent köteteket vizsgáljuk. A húsvéti nyuszi kosarába javaslunk pár érdekes könyvet, egészen picik, nagyobbak és kamaszok is megtalálhatják ezek között a számukra valót.


4-8 éveseknek ajánlja a Nicam Média Könyvkiadó Pixi és a tavasz c. Kötetét Julia Boehme tollából. Pixi, az erdei manó, már nagyon várja a tavasz érkezését. Úgy gondolja, felgyorsítaná a dolgokat, ha némi színes festékkel segítene a tavasznak. Amíg ezt megvitatja barátaival, megérkeznek a fecskék és a gólyák. Elmesélik egymásnak téli élményeiket, majd az erdei állatokkal úgy döntenek, hogy aznap este megünnepli a tavasz érkezését. Már mindenki megérkezett a bulira, csak Barni medve hiányzott. Ő, még az igazak álmát aludta. A kicsik amiatt izgulhatnak, hogy vajon Barni is részt vesz-e az ünnepségen?

Margery Williams gyerekeknek, kamaszoknak írt. Legismertebb könyve, A bársony nyuszi, avagy a játékok életre kelnek, gyerekek és szülők hosszú sorának kedvence lett. A könyv most jelenik meg először magyar nyelven, Keszeg Ágnes vidám illusztrációival. Ezzel a kötettel tulajdonképpen egy hiányt pótol a Cerkabella Könyvkiadó. Vajon milyen IGAZINAK lenni? Teszi fel a kérdést Margery Williams főszereplője, a Nyuszi. Kell hozzá valami, ami benned zakatol, ami rugóra és kulcsra jár? Nem attól leszel igazi, hogy ebből vagy abból készítettek, válaszol a Lovacska. Az egyszerűen csak megtörténik veled. Amikor egy kisgyerek hosszú, hosszú ideig szeret, és nem csupán azért, mert veled játszik, hanem mert IGAZÁN szeret, akkor te is igazi leszel. És az fáj? kérdezi a Nyuszi. Néha igen, válaszol szelíden a mindig őszinte Lovacska. De amikor igazi vagy, nem bánt, ha kicsit fáj. – A gyerekek imádni fogják!

Pár évvel idősebbekhez, kb. 6-10 évesekhez szól a Manó Könyvek egyik márciusi újdonsága, amelyik Az én családfám címet kapta. Ennek a színes foglalkoztatókönyvnek a segítségével a kicsik feltérképezhetik saját családfájukat és összegyűjthetik a közös emlékeket. Az egyszerű, kitöltésre és megválaszolásra váró kérdések segítenek abban, hogy minél többet megtudjon a családjáról és annak tagjairól. Amellett, hogy szórakoztat, ez a könyv egyben nagyszerű segédeszköz is: a gyerek felfedezheti, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a családtagok, közös emlékeket gyűjthet, és megrajzolhatja a saját családfáját!

Kamaszoknak, 10-14 éveseknek ajánljuk a Ventus Libro Kiadó gondozásában megjelenő ifjúsági regényt, A Rontás Könyvét Giovanni Del Ponte-től. Titkokkal teli varázslatos világba vezeti a gyerekeket a Láthatatlanok sorozat első könyve. Az olasz szerző kalandokkal, csodákkal, időutazással teli történetei már olvasók millióit hódították meg Európa-szerte, most Magyarországon is megjelenik. Az ifjúsági regény főhősei mai amerikai tinédzserek, akik rendkívüli mentális képességeik révén hihetetlen kalandokba keverednek, amikor a gonosz varázsló őket használja fel, hogy megszerezze a világhatalomhoz szükséges Rontás Könyvét. Telepatikus kommunikáció, hipnózis, szemfényvesztés, véráldozat, varázslatok… Kiderül, ki az igaz barát, ki az ellenség, és az is bizonyossá válik, hogy felnőttként nem feltétlenül kell feladni az ifjúkori álmokat, megőrizhető a gyermeki lélek tisztasága idősebb korban is. A gonosz varázsló ugyan azt állítja: nem gyerekjáték a varázslás. De kiderül, hogy talán mégis…


Vidd hírét!
  •  
  •