Ígéretes sikerlistások a héten

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

 


Baldacci: The Innocent

Az elmúlt héten újra a New York Times sikerlistájának élén volt David Baldacci, a hazánkban is méltán népszerű konspirációs thrillerek nagymestere. Legújabb könyvében, a The Innocentben egy bérgyilkos a főszereplő, bizonyos Will Robie, aki többnyire kormányzati megbízásokból él: az Egyesült Államok kormánya olyankor szokta Will Robie-t bevetni, amikor már sem a rendőrség, sem az FBI, de még a katonaság sem segíthet. Robie soha nem kérdez, és mindig pontosan lő. Ám ezúttal elkövet egy hibát, és lehet, hogy ez lesz egyben karrierje utolsó hibája is. Legújabb megbízása egy washingtoni személy kiiktatása, de Robie-nak valami bűzlik a munka körül, és nem vállalja a gyilkosságot. Ezzel gyakorlatilag a vadászból űzött vad lesz, és kénytelen menekülőre fognia. Társa is akad egy tizennégy éves kislány személyében, akinek a szüleit meggyilkolták, és az események mögött Robie egy óriási összeesküvést sejt.

Baldacci regényeit itthon az Európa Kiadó gondozza, feltehetően a The Innocentre is sor kerül a jövőben.

A szürke ötven árnyalata

Ami egészen biztos, hogy ősszel már a magyar olvasók is a kezükbe vehetik E. L. James regényét: A szürke ötven árnyalata már tizenkét hete első a USA Today sikerlistáján (és más sikerlistákon is megfordult), itthon az Ulpius-ház Kiadó tervezi a kiadását. Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad – ígéri az Ulpius-ház. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Nora Roberts: The Witness

A futottak még kategóriában a héten említésre méltó Nora Roberts új krimije, amelyben a szigorú, rideg és mindenek felett ellenőrzést gyakorló anya által felnevelt Elizabeth új életet próbál kezdeni. Az engedelmes, kötelességtudó és rendszerető lány csak egyszer engedett a csábításnak, és egy este mélyen a pohár fenekére nézett, majd hagyta, hogy egy orosz akcentussal beszélő, ám egészen jóképű fiatalember magával vigye a lakására. Az ezt követő események megváltoztatták az életét. Tizenkét évvel később Elizabeth már Abigail Lowery néven él egy Ozarks nevű kisvárosban, szabadúszó programozóként kifinomult biztonsági rendszereket épít a megbízói számára. A helyi rendőrfőnök figyelmét felkelti a magányos, halk szavú és visszahúzódó nő, és úgy érzi, hogy valamitől meg kell védenie Abigailt. A regény az Egyesült Államokban több sikerlistán is az első tízben található, és feltehetően itthon is olvashatjuk majd. Az írónő könyvei magyarul a Gabo Kiadó gondozásában jelennek meg.

Mary Higgins Clark: The Lost Years

Mary Higgins Clark-ot az amerikai bűnügyi regények királynőjekét tisztelik. A 84 éves írónő a hírek szerint egyik legjobb könyvét írta meg; nekem elsőre úgy tűnik, hogy megírta a maga Da Vinci-kódját, de egy próbát mindenképp megér. Jonathan Lyons egy olyan levélre bukkan, amely az 1500-as években tűnt el a Vatikán könyvtárából, és amelyet állítólag maga Jézus Krisztus írt. Jonathan szakértők bevonásával próbálja igazolni a levél hitelességét, miközben valaki, akiben valaha megbízott, egy csinos összegért el akarja adni a pergament. Jonathant a következő napokban holtan találják a dolgozószobájában. Feleségére, az Alzheimer-kórban szenvedő Kathleen-re a szekrényben bukkannak: teljesen össze van zavarodva és a gyilkos fegyvert szorongatja. A helyzetét súlyosbítja az is, hogy kiderül: tudott a férje házasságon kívüli viszonyáról, így a rendőrség őt tartja az első számú gyanúsítottnak. Huszonnyolc éves lányukra, Mariah-ra hárul a feladat, hogy tisztázza a beteg anyját a vádak alól és felfedje az apja halála mögötti rejtélyt.

John Grisham: Calico Joe

John Grisham az elmúlt években más vizeken is próbálkozott, első gyerekkönyvéről mi is írtunk – bár Theodore Boone kalandjaival azért nagyon messze nem távolodott a törvényszéktől -, és magyarul is megjelent első novellás-kötete. Most a sportregények terén is kipróbálja magát – bár a Calico Joe nem csak a sportról szól. A történet az amerikai profi baseball bajnokság (Major League Baseball, MLB) világába kalauzolja az olvasót. 1973 nyarán járunk, Joe Castle minden idők legjobb újoncaként mutatkozik be a baseball-ligában. Az arkansasi Calico Rock csapatának fiatal játékosa bámulatos hazafutásaival elvarázsolja a sportág szerelmeseit, közöttük Paul Tracey-t is, akinek az apja szintén játszik, ő a New York-i Mets dobojátékosa. Egy napon aztán Paul apja és Calico Joe szemtől szembe kerülnek, Paul pedig a nézőtéren ül, és mindkettejüknek szurkol.

Grishamtől eddig itthon szinte minden megjelent – ezért esélyes a Calico Joe is. Ellene szól, hogy itthon kevesen ismerik az Európában amúgy sem vonzó sportágat – mellette szól viszont az a tény, hogy a Calico Joe nem csak a baseballról szól. Kiváncsian várjuk, hátha…

 


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •