A szürke újabb ötven árnyalata?

Vidd hírét!
  •  
  •  

A hírek szerint E. L. James egy újabb trilógiára készül, de a főszereplők ugyanazok maradnak, mint A szürke ötven árnyalatában. Sőt a történet is ismerős lesz: a szerző ugyanazt meséli el, ezúttal a regény milliárdosának, Christian Greynek a szemszögéből. Az eredetiben, amely itthon ősszel jelenik meg az Ulpius-ház Kiadó gondozásában, Anastasia Steele szemével láttatja a cselekményt az írónő.


A regény főszereplői Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató, és Christian Grey, az okos, szép és hihetetlenül gazdag ifjú vállalkozó, Christian Grey, akivel Anastasia interjút készít. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

A trilógia első része angol nyelven 2011-ben jelent meg, azóta körülbelül 10 millió példányt adtak el belőle világszerte. A rajongók lélegzet-visszafojtva várják a folytatást és az adaptációt is. A tervek szerint a trilógia második és harmadik része idén fog megjelenni angolul, de a Daily News a szerző egy közeli ismerősére hivatkozva azt állítja, hogy James egy újabb trilógiáról beszél, amelyben ugyanezt a történetet a férfi szemszögéből mesélné el. Márciusban az Universal Pictures-höz tartozó Focus Features megvásárolta a regény megfilmesítési jogait, és találgatások egész sorozatát indította el arról, hogy vajon ki rendezi majd a produkciót, és kikre osztják a főszerepeket. Állítólag Angelina Jolie szívesen ülne a rendezői székbe, a múlt héten pedig Bret Easton Ellis, a hírhedt Amerikai pszicho szerzője jelezte, hogy megírná a forgatókönyvet. A “jelezte” valójában enyhe kifejezés, Ellis egyértelműen beleszeretett a regénybe, napok óta másról sem beszél a Twitteren. Az egyik bejegyzésében azt írja: reméli, hogy E. L. James komolyan veszi a szándékát, mert ő tényleg át akarja dolgozni a vászonra a könyvet. Hozzáteszi: Christina Grey minden író álma. A tweetek szerint Ellis már a saját kis csapatát is elképzelte, és a héten felveszi a kapcsolatot a filmstúdióval is. Grey szerepére Alexander Skarsgårdöt (True Blood), Alex Pettyfert (A negyedik) és Ryan Goslingot (A hatalom árnyékában, Drive) is el tudná képzelni, Ana szerepére Scarlett Johanssont vagy Kristen Stewartot javasolta, bár az említett hölgyek korábban soha nem vállaltak meztelen jelenetet.

A Daily News szerint a regény megfilmesítési jogait szabályozó szerződés leszögezi, hogy E. L. Jamesnek (akinek Erika Leonard a becsületes neve) joga van megválogatni a szereplőket egy esetleges adaptáció esetében. Ellis “csipogásaira” nem reagált túl bőbeszédűen az írónő, de könnyen lehet, hogy idegesítette az, ahogyan az amerikai író beleélte magát az adaptációba, mert Ellis twitter-csatornájáról a castingre vonatkozó bejegyzések egy idő után eltűntek.


Vidd hírét!
  •  
  •