A szürke ötven árnyalatának árnyékából

Vidd hírét!
  •  
  •  

E. L. James férje, Niall Leonard is könyvet írt – innen úgy tűnik, mintha megirigyelte volna a felesége sikerét, s mintha ki akarna törni A szürke ötven árnyalatának árnyékából. De az is lehet, hogy otthon egyszerűen megbeszélték: ez a legjobb módja a pénzkeresésnek. A feleség erotikus regényének főszereplője egy nő, aki különös viszonyba kerül Mr. Grey-jel; de ha azt hittük, hogy a férj is ugyanezt a receptet követi, és egy fordított előjelű, a férfiak piszkos fantáziáját megmozgató történetet ír, akkor tévedtünk. Ő egy sokkal biztosabb recepthez nyúlt, és a napjainkban oly népszerű, úgynevezett young adult típusú regényt tett le az asztalta. A Crusher ősszel fog megjelenni Angliában.


A Crusher cselekménye Londonban játszódik, a főszereplője pedig egy 17 éves srác, Finn Maguire, aki kimaradt a suliból, akinek a mostohaapját meggyilkolták, s aki most a gyilkosság első számú gyanúsítottja. A regényt Leonard 2011 novemberében írta, ezzel pályázott a tavalyi NaNoWriMo-ra. A NaNoWriMo, azaz a National Novel Writing Month (tükörfordításban: Nemzeti Regényíró Hónap) egy 1999-ben indított projekt, amely keretében a világ minden tájáról várják a regényeket: a feltétel az, hogy legyen legalább 50 000 szavas az írás, és november 1-től november 30-ig kell megírni. Az első évben 21-en küldtek írtak valamilyen regényt egy hónap alatt, 2010-ben már 200 000 jelentkező volt. A 2011-es kiírást Niall Leonard nyerte a Crusherrel.

A televíziós forgatókönyvíróként tevékenykedő Leonard már régóta ígérte a közeli barátoknak és a családtagoknak, hogy ír egy regényt, de eddig nem jött össze; néha egy forgatókönyv miatt nem ért rá, máskor meg még nem volt kész a történet a fejében. De amikor végül hozzálátott az íráshoz, ezek a problémák mind eltűntek. Leonard állítólag a kert hátsó végében található fészerben ír, ahol a családja nem kaphatja rajta, amint online Scrabble-t játszik.

Leonard eredetileg saját maga akarta kiadni a könyvet, de valósággal magához vonzotta a kiadókat. Elég valószínű, hogy ez a feleség sikerének tudható be. Ráadásul a kiadója további két könyvet is megelőlegezett már Leonardnak. Mégiscsak az asszony receptje!


Vidd hírét!
  •  
  •